Vaatekerran päivitystä

Meren rannalla, Lown lahden kupeessa sijaitsee maan suurin ja tärkein kauppapaikka on Dione, joka jakautuu useisiin eri kaupunginosiin aina rikkaiden suurista kartanoista pieniin, arvottomiin hökkeleihin sataman sivulla. Dionesta kulkija löytää kaiken laillisen ja laittoman, mikäli vain tietää, mitä etsii.
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Vaatekerran päivitystä

Post by Tinanja »

Korkeissa koroissaan punahiuksinen nainen astui avoimesta ovesta sisälle. Tämä ei muistanut aiemmin vierailleensa kyseisen vaatturin luona, mutta huhut torilla kertoivat ihan riittävästi paikasta. Ingvild oli ehdottomasti valmis tarkastamaan, mitä tämä vaatturi voisi hänelle tarjota. Vaatekaapin sisältö kun ehdottomasti vaati päivittämistä uutta lukukautta varten. Kankaiden, lankojen ja talosta huokuvan puun tuoksut sekoittuivat toisiinsa valoisassa, materiaalien ja työvälineiden täyttämässä putiikissa, jonka sisälle hän oli juuri astunut. Ingvildin yllä olevien vaatteiden sävyt: ruskea, tummansininen, ja muutamat satunnaiset koristekirjailut eivät antaneet oikeutta värjättyjen kankaiden ja esille nostettujen vaatteiden joukossa. Vain naisen paksut, punaiset hiukset näyttivät erottuvan tuosta massasta riittävästi.
“Iltapäivää”, pieni hymy kasvoillaan tämä katsoi arvoiden tiskin takan töitään tekevää vaatturia. Tuon kapeat kasvonpiirteet ja korvankärjet hiusten lomasta kertoivat nopeasti tämän olevan haltia, ja Ingvildin lämmin hymy tervehti tuota jo ennen kuin maagikko ehti sanomaan mitään.

Punahiuksisesta naisesta ei nähnyt jälkeäkään siitä, että tämä oli viettänyt koko edellisen päivän hevosen selässä ja matkustaen Metiksestä Dioneen. Tuon punaisiksi maalatut huulet, mustin rajauksin koristellut silmät ja puhtaat, korkealle poninhännälle nostetut punaiset hiukset kertoivat vain ja ainoastaan hyvin huolitellusta ulkonäöstä. Sitä oli korostettu entisestään korvarenkain, ja kaulassa roikkuvien, muutamien kaulakorujen myötä. Korut saivat levätä paljaalla rintakehällä kun yllä oleva mekko ja korsetti paljastivat riittävästi kääntääkseen paatuneimmankin miehen katseen silmistä alaspäin. Leveä, korkea halkio mekonhelmassa paljasti reittäkin ihan riittävästi. Korkeat, polviin saakka yltävien saappaiden korot kopahtivat puulattiaan naisen pysähtyessä ihailemaan esille nostettua täyspitkää mekkoa kaikkine kirjailuineen ja koristeineen.
“Ilmeisesti torilla ei puhuttu sivu suun, kun kädentaitojasi kehuttiin”, Ingvild totesi tutkailtuaan kangasta ja kirjailuita, jotka sitä koristivat.
“Olen juuri palannut pitkältä matkalta, ja vaatevarastoni kaipaisi päivitystä”, Ingvild hymyili lämpimästi tuolle tummahiuksiselle haltialle hymyn kohotessa nopeasti silmiin saakka.
“Erityisesti etsin henkilöä, joka osaisi tehdä pari eri asuihin sopivaa korsettia, sekä toki niihin sopivat mekot…”, Ingvildin katse eksyi pöydälle nostettuihin kankaisiin arvioiden kankaiden laatua, värjäystä ja pieni hymy pysyi tämän huulilla sormuksin koristeltujen sormien kokeillessa tummanvihreää kangasta pöydällä.
“Ja… sen perusteella, mitä näen jo tässä… mietin, että olisiko tämä sopiva paikka tilata sellaisia asuja?”

//Anlie & Alena tänne
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Anlie »

Neulanpisto toisensa jälkeen hahmotteli vihreän mekon kaulukseen kiemuraista lehtikuviota kun Alena kohotti katseensa työstään kuullessaan oven käyvän.
Sisälle astelleen naisen Alena olisi taatusti muistanut ilman hyvää kasvomuistiaankin, mikäli olisi tälle aiemmin töitään myynyt. Upeat leiskuvanpunaiset kiharat olisivat jääneet taatusti vaatturin mieleen jo väkijoukonkin keskeltä, mutta haltia ei tunnistanut – korvien hienoisesta suippoudesta päätellen - puolhaltiaa edes ohikulkijaksi. Huomiotaherättävästä ulkonäöstään huolimatta tulija hymyili lämpimästi ja tervehti. Alenan asetteli työnsä sivuun ja nousi ylös tuoliltaan, yksinkertaisen syvänturkoosin hameensa suoristaen. Käärittyjen hihojen alta paljastuvat kädet vihersivät tällä kertaa haaleasti edellisen värjäyserän jäljiltä ja vaatturin paksut tummat kiharat olivat sutaistu tunnusomaiselle nutturalle, pitsinauhan pitäen kiharat pois otsalta tämän työskennellessä.

Syvään uurrettu kaula-aukko ja leveä halkio olisi muutoin viitannut hänen yllättävän vieraansa harjoittavan jonkinlaista viihdyttäjän ammattia – ellei vaatteiden värit olisivat olleet niin maanläheiset, melkeimpä hillityt, mikä sai Alenan epäilemään ensimmäistä mielikuvaansa. Eikä tuollaista korumäärää hankittu kujia kiertelemällä. Nopea vilkaisu tulijaan riitti Alenalle, hänellä olisi kyllä aikaa arvioida mahdollista tulevaa asiakastaan myöhemminkin, ja vastasi Ingvildin ystävälliseen hymyyn yhtälailla kevyellä, kohteliaan kiinnostuneella katsella.

Alena niiasi ja vastasi vieraansa tervehdykseen. Torilla nyt puhuttiin niin paljon ettei puoliakaan muistettu seuraavana päivänän, mutta hienoinen lämmön tunne pyyhälsi Alenan kehon läpi kommentin johdosta. Puheilla oli aina kaksi puolta, mutta niin kauan kuin ne pysyisivät hyödyllisinä, niistä pitäisi ottaa kaikki irti.
”Olette löytäneet etsimänne, täytän mielelläni toiveenne. Tämän laadukaampia kankaita etsiessänne saisitte tehdä vielä toisen pitkän matkan”, Alena vastasi Ingvildin hymyyn, ”Nimeni on Alena, jos se ei torikeskusteluissa vielä käynyt ilmi. Teillä lienee jo ajatuksia yksityiskohtien suhteen, madame...?” Viitaten kädellään pitkälle takaseinustalle hyllyntäydeltä väreittän jaoteltuja kangaspakkoja Alena kallisti kysyvästi päätään.
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Tinanja »

“Mukava tutustua”, Ingvild nyökkäsi Alenalle tämän esitellessä itsensä. Vaikka torilla olisikin mainittu jotakin naisen nimestä, ei se ollut jäänyt maagikon mieleen.
“Ingvild”, maagikko vastasi nyökäten tuon vaatturin kysymykselle ja tervehdykselle. Pieni hymy naisen kasvoilla säilyi edelleen. “Ingvild Skeldane”, nainen tarkensi vielä ennen kuin katse osui Alenan viittaamiin kangaspakkoihin. Vaikutti siltä, että täältä voisi jopa löytyä jotain mielenkiintoista. Tuon vaatturin paksut, tummat, ja ilmeisen vallattomat hiukset oli kerätty nutturalle tämän pään takaosaan, vielä nauhan pitäessä viimeisiäkin sortuvia pois kasvoilta. Käytännöllistä, kuten näköjään tämän mukavan oloinen mekkokin. Eikä nainen näyttänyt siltä, että pelkäsi käyttää itse omia käsiään töihinsä - siitä kertoivat värjäymät tämän käsissä edellisest värjäyksestä. Tämä voisikin olla ihan mielenkiintoinen putiikki - ja ennen kaikkea jo esillä olevat kirjailut ja asut, asusteet, näyttivät siltä, ettei Dionen joka kulmassa tehty tälläistä. Eikä Ingvildiä haittaisi lainkaan saada jotain uniikkia vaatevarastoonsa.

“Ajattelin, että pääväreinä voisivat toimia sinisen eri sävyt, lisäksi ehkä ruskeaa, violettia, mikäli sellaista löytyy?” kulmien kohotus suunnattiin Alenaa kohden tämän katseen vaeltaessa kangaspakoista vaatturiin, kun tämä kysyi mitä yksityiskohtia hän kaipaisi vaatteisiinsa. Värit hänen listallaan olisivat vielä riittävän hillittyjä, että niitä kehtaisi käyttää töissäkin - erityisesti sininen olisi loistava siihen, mutta riittävän näyttäviä. “Jotain sellaista sopivan hillittyä väriä tasoittamaan leikkausta ja mahdollisia koristeita, kirjailuja”, Ingvild hymähti. “Kehtaa käyttää töissäkin”, pieni, ilkikurinen hymy levisi hetkeksi tämän huulille. Oli mukava olla kiireisen kaupungin keskellä, ja ajatus uusista vaatteista, ja muista kaupungin tarjoamista luksuksista aina hyvistä yöunista kapakoihin nosti hymyn naisen huulille - oli selvää, että tämä oli tullut kuin kotiinsa astuessaan Dioneen.
“Vai mitä mieltä sinä olet?” Ingvild kohotti vähän kulmiaan hetken mietittyään, kysymyksensä jälkeen, katseen vaeltaessa jälleen tuohon vaatturiin. “Entä, missä hintaluokassa palvelusi liikkuvat?” maagikko kysyi sitten, katsellen edelleen Alenaa arvioiden.
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Anlie »

Ei, nimi ei kuulostanu Alenasta tutulta, mutta vaatturi painoi sen mieleensä. Pelkällä nimellä tosin teki hyvin vähän, mutta eihän sitä koskaan tiennyt. Jos tämä päätyisi ostoksille, varmasti tästä selviäisi muutakin potentiaalisesti hyödyllistä. ”Kuin myös, madame Skeldane”, Alena painoi kevyesti päätään hänen vieraansa esiteltyään itsensä.

Ingvild ei selvästikään ollut kuullu hänestä riittävästi, jos tiettyjen värien löytymistä piti tiedustella aavistuksen epäröivästi. Puolhaltian kysymykselle Alena kuitenkin hienoisesta nyreyden häivähdyksestä huolimatta vain nyökkäsi, kohteliaasti hymyillen.
Ilkikurinen hymy säestämässä Ingviltin kommenttia herätti vaatturissa paljonkin ajatuksia, joskin näistä yksikään ei näyttäytynyt tämän kasvoilla. Jostakin syystä nainen toi hänen mieleensä erään toisenkin joka osti työvaatteensa häneltä, mutta olettaminen näiden kuuluvan samaan ammattikuntaan olisi ollut vähintäänkin tökeröä. ”Ah, niin tietenkin”, Alena nyökytteli. ”Kuulostaa järkevältä tasapainottaa näyttäviä yksityiskohtia rauhallisin värein, jos madame sitä tarkoitti?”
”Yksinkertaisista villakangaspuvuista 6 denestä ylöspäin, kirjailun monimutkaisuudesta riippuen hinta on yleensä jotakin lähemmäs kymmentä, mikä taas on lähtöhinta korseteille”, Alena vastasi mahdollisen asiakkaansa tiedusteluun tapansa mukaan neutraalin kohteliaasti. Alena tiesi ettei hänen hintansa enää pitkään aikaan olleet kaiken kansan tavoiteltavissa, mutta se ei ollut tarkoituskaan. ”Joitakin toivomianne värejä löytyy myös puuvillassa ja silkissä...mutta hinta on luonnollisesti hieman korkeampi”, Alena lisäsi hetken kuluttua.
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Tinanja »

Alkoi kovasti näyttää siltä, että hän voisi löytää etsimänsä täältä - tai ainakin tilata sen. Varsinkin, kun ovensuuhun esille nostetut esimerkkivaatekappaleet kirjailuineen ja ompeluineen olivat taidokkaita, kauniita ja ennen kaikkea myös sellaisia, että niitä saattaisi käyttää normaalitilanteissakin.
“Tiivistit sen hyvin”, Ingvild naurahti Alenan kommentille siitä, että rauhalliset värit tasapainottaisivat koristeita ja kirjailuja.

“Mutta… Kuulostaa siltä, että olet varautunut tilauksiin ja pyyntöihin laidasta laitaan”, pieni kulmienkohotus oli kieltämättä yllättynyt, positiivisella tavalla. Putiikki itsessään ei näyttänyt erityisen suurelta, mutta ehkä vaatturilla oli varastoa myös muuallakin?
“Siinä tapauksessa…”, Ingvild näytti hetken aikaa miettivän ja laskevan tarjousta, jonka juuri oli saanut. “Kuulostaa hyvältä… ja kuten sanoin, tarvitsisin kaksi korsettia, sekä niihin sopivat mekot”, nainen sanoi sitten. “Toinen näistä voisi olla puuvillaa, ja toinen villakangasta. Lisäksi tarvitsisin vähän paksummasta villakankaasta tehdyn mekon, joka sopisi samaan tyyliin, mutta jossa kangasta on riittävästi myös lämmittämään lyhyitä matkoja varten”, maagikko jatkoi sitten hieman mietteliäänä.
“Ja oletan, että näin… useamman vaatekappaleen tilauksen yhteydessä myös sinun hinnoistasi saa sopivan… pakettihinnan kaikelle?” hieman vakavoituen tuo maagikko kääntyi katsomaan Alenaa arvioiden. Kaiken sen ilkikurisuuden ja hymyilevyyden keskellä näytti olevan hetken aikaa hyvinkin arvioiva ja älykäs nainen, joka ei aikonut tulla huijatuksi.
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Anlie »

Turha lörpöttely ei selvästikään kuulunut naisen tapoihin. Lievä yllättyneisyys Alenan tarjonnasta ei ollut uutta, asia joka jaksoi yllättää ajoittain myös vaatturin itsensä, mutta syy oli varsin yksinkertainen: Dionen kautta tavaraa kulki paljon ja Alena oli näiden muutaman vuoden aikana onnistunut järjestämään itselleen varsin kiitettävän verkoston. Nauravaisuudesta huolimatta neiti Skeldanen katse tuntui tiukentuvan tämän jatkaessa hintaneuvottelua, mikä tosin ei Alenaa hätkäyttänyt. Puvut veivät saman verran aikaa ja materiaalia valmistaa, olivat ne nyt sitten tarkoitettu samalle asiakkaalle tai ei, vaatturi pyöräytti mielessään silmiään, mutta ulospäin hymyili aurinkoisesti: ”Varmasti pääsemme jonkinlaiseen sopimukseen, kunhan yksityiskohdista on sovittu.”

”Minulla saattaisi olla eräs mekko, joka saattaisi sopia teille...pieni hetki”, pahoittelevan päännyökkäyksen saattelemana Alena katosi toviksi takahuoneen ovenraosta ja palasi käsivarsillaan juurikin jämäkästä villakankaasta tehty pitkähihainen asu, syvän tummansininen sävyltään, vailla sen suurempia kirjailuja ja koristeita. ”Koskaan ei ole liian aikaista varautua talveen”, Alena nosti asua Ingvildin tarkasteltavaksi, antaen painavan helman ryöpytä toisen käsivartensa yli paremmin esille, ”Onko tämä lainkaan sellainen mitä mahdoitte ajatella?”
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Tinanja »

Maagikko nyökkäsi lyhyesti vaatturin kommentille siitä, että he todennäköisesti pääsisivät sopimukseen hinnasta. Tämän katse seurasi pian takahuoneeseen katoavaa Alenaa, ja hetki tarjosi pienen hengähdyksen, sekä hetken katselun tuon putiikissa. Ingvild ei voinut olla ihailematta monimutkaisia ja niin tasaisia kirjailuja esillä olevissa vaatekappaleissa. Alkoi näyttää siltä, että nainen voisi vierailla täällä toistamiseenkin, varsinkin tarvitessaan jotakin huolitellumman ja koristelumman näköistä vaatetta ylleen.

Runsashelmainen, pitkähihainen ja yksinkertainen villamekko, jonka vaatturi takahuoneestaan toi näytti juuri siltä, mitä talvella vaadittaisiin Dionen ja Metiksen väliseen matkaan. Ingvildin arvioiva katse tarkasteli mekkoa, ja nainen kurottautui pian kokeilemaan paksua villakangasta, ja tarkastelemaan ohimennen myös ompeleiden laatua ja tasaisuutta kulmiaan hieman kurtistaen.
“Tämä voisi kieltämättä sopia matkustamiseen loistavasti…”, maagikko totesi kohottaen viimein katseensa takaisin Alenaan. “Mutta ehkä helmat ja hihansuut voisivat hyötyä vielä yksinkertaisesta kirjailukuviosta, niin kokonaisuus näyttäisi vähän persoonallisemmalta?” sen lisäksi Ingvildin silmään näytti, että mekkoa todennäköisesti pitäisi hieman pienentää joistain kohdista, se näytti hieman isommalta kuin hänen nykyiset mekkonsa.
“Osaatko arvioida, kauanko sinulla menisi tämäntyyppisen tilauksen täyttämiseen?” korsettien tekeminen ainakin oli hidasta, ja Ingvild tiesi saavansa maksaa niistä pitkän pennin. Hän voisi vähän tuon vastauksen perusteella sitten arvioida tarvettaan seuraavalle Dionenmatkalleen - hän ei kuitenkaan tällä kertaa olisi kovin montaa päivää Dionessa.
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Anlie »

Alena oli varma ettei Ingvild löytäisi puvusta mitään moitittavaa ainakaan laadun suhteen, olihan hän ommellut peruspistoja jo siitä asti kun kun pinsettiotteella oli neulaa kädessään kyennyt pitämään. Alena nyökkäsi Ingvildin ehdotukselle kirjailuista, tuskin näinkin huolellisesti ulkonäköönsä panostava käyttäisi täysin korutonta asua lainkaan. ”Minulla on varsin laadukasta ohutta villalankaa, joilla kirjailut voisi toteuttaa. Ja asu olisi edelleen helppo puhdistaa, etenkin matkustaessa helmat kun tuppaavat kärsimään”, Alena hymyili varovasti ja toivoi ettei Ingvild olisi kuin ne arjesta vieraantuneet hienostoherrat ja rouvat jotka olettivat että silkkikirjailut villankankaassa pitäisivät kuosinsa tilanteessa kuin tilanteessa ja ryntäsivät sitten tuohtuneena vaatimaan rahojaan takaisin. ”Haluaisitteko sovittaa tätä?” Alena viittasi helman peittämällä kädellään kohti verhoilla rajattua sovitusnurkkaustaan. ”Voisin samalla ottaa mittanne, jos se vain teille sopii.”

”Tällä hetkellä uskaltaisin luvata puvut vasta kahden kuukauden päähän valmiiksi, korsetit sovituskuntoon samalle ajankohdalle.” Alena ei vaivautunut hakemaan varauskirjaansa. Jos neidillä olisi tarvetta asuille nopeammin, kohoasi hinta jo Alenankin silmissä naurettavaksi, useamman keskeneräisen työn viivästyttäminen maksaisi luultavasti vaatturillekin hieman maineessa. Eikä hän olisi valmis työntämään arvokkaampia asiakkaita syrjään satunnaisen ohikulkijan vuoksi, ellei tällä olisi kolikoidensa ohella esittää useampaa titteliä kylkiäisenä. Asetellen kuitenkin kasvoilleen hienoisesti pahoittelevan ilmeen, vaatturi jatkoi: ”Korsettien viimeistelyssä menisi vielä yksityiskohdista riippuen kuukausi tai pari. Olisiko madame tarvinnut vaatteitaan aikaisemmin matkaansa varten?” Toki Ingvild oli puhunut matkustamisesta monikossa, mutta ehkäpä tahallinen asiassa oikominen saisi tätä hieman avautumaan, jos ei mistä oli tulossa, niin ainakin minne hän oli matkalla.
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Tinanja »

Näytti siltä, että mekko läpäisi Ingvildin tarkan seulan ompeleidensa ja kankaan laadun suhteen. Mikäli tuon muukin kädenjälki olisi tämän, sekä esillä olevien asujen kaltaista, Ingvild maksaisi mielellään pitkän pennin vaatteista. Nämä näyttivät siltä, että kestäisivät käyttöä paremmin kuin hyvin. Kirjailujen tekeminen villalangalla sopisi mekon ulkonäköön, ja tekisi mekosta… hienostuneemman ja siistimmän näköisen. Se todennäköisesti lämmittäisi häntä matkoilla ihan riittävästi paksun viitan kera.
“Toki”, Ingvild nyökkäsi vastaukseksi molempiin tuon vaatturin kysymyksistä. Ei selkeästi ollut ensimmäinen kerta, kun Ingvild käsitteli leveähelmaista, painavaa mekkoa, kun tämä otti mekon käsivarsilleen. Maagikk okäntyi kengänkannoillaan ja lähti kohti sovitusnurkkausta. Meni vain pieni hetki, että mekko löysi tiensä Ingvildin ylle, ja nainen astui keskemmälle puotia.

Naisen olemukseen ilmestyi hetkeksi viileän tarkkaavainen katse Alenan puhuessa kahden kuukauden toimitusajasta. Tuop suoristi ylleen vetämäänsä mekkoa, joka istui yllättävän hyvin, mutta vaatisi pieniä muutoksia siellä ja täällä. Mutta, kaksi kuukautta, ja syksy olisi jo pitkällä, lukukausi olisi alkanut jo aikoja sitten… ja hän olisi silti vailla uusia vaatekertoja. Yllään olevan mekon helmaa suoristaen Ingvildin kasvoille levisi pehmeä, pieni hymy tämän katsoessa vaatturia. Maagikko oli melko varma, että tämä oli kuullut ensimmäisellä kerralla oikein, ja nyt toi matkustamisen yksittäisenä matkana esiin. Voi kyllä, tämä oli peli, jota Ingvildkin osasi pelata.
“Korjaa, jos olen väärässä… Mutta olen varma, että kaltaisesi taitava vaatturi kykenee nipistämään tuollaisesta aikamääreestä ainakin muutaman viikon”, maagikko totesi sitten.
“Ainakin, jos oikeasta hinnasta sovitaan… Joten, mikä on sellaista, jota kaltaisesi vaatturi keskellä Dionen parhainta kauppakorttelia voisi kaivata? Arvovaltaisia asiakkaita? Kontakteja? Työntekijän tekemään raskaimmat ja ikävimmät työt?” Ingvildin katse arvioi Alenaa tuon reaktioiden varalta peilin kautta, tarvittaessa kääntyessään mekon istuvuuden ja mittojen ottamisen helpottamiseksi.
User avatar
Anlie
Posts: 194
Joined: Sat Feb 17, 2018 5:15 pm

Re: Vaatekerran päivitystä

Post by Anlie »

Mekkoa todella pitäisi ottaa hieman sisään ainakin vyötäröltä ja ehkä hieman lantioltakin, Alena totesi mielessään Ingvildin pyörähtäessä jälleen esiin sovitusnurkkauksen verhojen takaa. Pituuskin vaikutti sopivalta, ainakin korkojen kanssa. Vaatturin ilmoittama toimitusaika tosin ei herättänyt hänen asiakkaassaan ihastusta, vaikka mekko hyvin istuikin. Alena varmisti rauhallisin ottein Ingvildin mitat ennen päällä olevan asun korjailua, kommentoimatta tiukentunutta katsetta.

Alenan neulasi pukua muotoonsa Ingvildin yllä ensin keskittyneesti, mutta tämän neuvottelutaktiikka yllätti vaatturin niin, ettei hän ehtinyt estää toisen kulmansa kohoamista. Vielä hetken Alena keskittyi nuppineulan asettelemiseen oikealle kohdalle, kunnes vastasi harkitsevaan äänensävyyn: ”En ole aivan varma mitä madame mahtaa tarkoittaa.”
Joko Ingvild liioitteli tahallisesti hänen pienen puotinsa keskeistä sijaintia, tai sitten tämä ei vain tiennyt miten Dionen parhaimmat kaupankäyntipaikat todellisuudessa sijoittuivat, joka tapauksessa noin suorasukainen ehdotus tuntui Alenasta varsin tökeröltä. Ottaen lisäksi huomioon että madame Skeldane ei suvainnut pönkittää kaupankäyntiään edes vihjaamalla siitä että hänen asemassaan, mikä se sitten olikin, mainittuja asioita olisi mahdollista järjestää. Typerää olisi tarttua oikopäätä tilaisuuteen, mutta niin olisi myös sen täysi tyrmääminen ilman lisätietoja. Yksi päivänvalolle arka uhkarohkeasti solmittu sopimus kerrallaan sai luvan riittää. ”Olen kovin pahoillani, arvioni on toki enimmäisaika”, Alenan ilme oli sekoitus huolta ja harmistuneisuutta tämän suoristauduttua Ingvildin vyötäisiltä. ”Toki aloitan siitä mikä madamesta on kaikkein kiireellisin saada valmiiksi ja toimitan sen teille.” Vaatturi tavoitteli ääneensä sovittelevaa sävyä.
Locked