Crasbur Cofft, Metiksen Parantajamestari, Sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Kuparirapu
Rakuza
Posts: 652
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Crasbur Cofft, Metiksen Parantajamestari, Sivuhahmo

Post by Kuparirapu »

Crasbur Cofft

Rotu: Ihminen
Ammatti: Parantaja, Metiksen opettaja
Sukupuoli: mies
Ikä: 48


Ulkonäkö:
Crasbur Cofft on keskimittainen, hoikka ja jopa hieman luisen jäntevä mies, jonka kaljuuntunutta päälakea ympäröivät lyhyeksi nyrhityt harmaat hiukset. Ankarien silmiensä ja ulospäin kurkottavan nenänsä takia jotkut Metiksen oppilaat kutsuvatkin häntä "Harmaahaukaksi", tosin eivät ikinä miehen ollessa läsnä. Iästään huolimatta Crasbur on erinomaisessa kunnossa, ja hänen luisten sormiensa ote on tiukka kuin metallipihtien.
Parantajamestari pukeutuu istuvaan ruskeaan vaatekertaan, polviin ulottuvaan tunikaan ja kapeisiin housuihin. Opettaessaan tai työskennellessään hänellä on aina vaatteidensa päällä nahkainen esiliina ja vyöllään yksinkertaiset muistiinpanovälineet. Kaulassaan Crasbur kantaa omaa parantajan Sadÿriaan, viisinkertaista solmua esittävää rautariipusta jonka sisimmät kaiverrukset on päällystetty kiiltävällä tinalla. Nahkahihnaa, jossa amuletti roikkuu, voidaan säätää tarpeen mukaan niin ettei se heilahtele liikaa Crasburin työskennellessä tai parantaessa jotakuta.

Luonne:
Säntillisenä, suorasukaisena ja kuria arvostavana miehenä Crasbur ei ole aivan kaikkien oppilaiden suosiossa, mutta mies katsoo tekevänsä vain palveluksen vaatiessaan oppilailtaan juuri sen verran kuin arvioi heidän kykenevän. Ihmismies ottaa sekä opettajana arvonsa että parantajan ammattinsa hyvin vakavasti ja vastaa hyisen kylmäkiskoisesti jokaiselle joka vähättelee joko hänen tai kenenkään parantajan tärkeyttä. Opetuksen ohella hän pyrkii laajentamaan tietojaan sekä parantamisesta että myös erilaisten olentojen anatomiasta. Hänen työhuoneessaan on usein tutkimustarkoitukseen rottia, varpusia tai muita pieneläimiä. Eikä ole harvinaista, että jokin koulun päivälliseksi tarjoamista sioista tai vuohista on levännyt parantajamestarin kivisellä tutkimuspöydällä ennen päätymistään muhennokseksi.
Crasbur on päätynyt useasti todistamaan, mitä laiskuus ja epäterveelliset elämäntavat tekevät keholle, ja siksi hän pitää omastaan hyvin tarkkaa huolta. Rasvaiseen tai makeaan ruokaan mies ei koske kuin hyvin harvoin, ja alkoholista hän kieltäytyy totaallisesti koska katsoo sen olevan suorastaan myrkkyyn verrannollista. Ylensyönti on sekin pahe, josta Crasbur pyrkii edellä mainittunen lisäksi parantamaan kaikkia lajeja ankaralla luennoinnilla niiden vaikutuksista. Omaa yleiskuntoa parantajamestari ylläpitää joka-aamuisella harjoitustuokiolla, joskus hakaten kokonaisen pinon polttopuita kirvestä käytellen tai paksuja hiekkasäkkejä kantaen ja heitellen. Osa oppilaista ja myös opettajistakin hymyilevät hienoisesti tälle pakonomaiselle harjoittelulle, mutta Crasbur ei niistä välitä.

Menneisyys:
Dionelaisen parantajan pojaksi syntyminen ei välttämättä pakottanut Crasburia seuraamaan perheen ammattia, varsinkin kun hänellä oli useampi sisaruskin, mutta mielenkiinto ja halu oppia todistivat ettei pojalla ollut suurtakaan mielenkiintoa muuhun ammattiin. Opittuaan perusasioita isänsä apulaisena, ja osoitettuaan säntillistä oppimiskykyä, lähetettiin nuorukainen lopulta Metikseen oppimaan lisää. Magian opinnot jäivät huomattavasti vähemmälle mutta Crasbur oli mielenkiintonsa kohteen löytänyt ja pitäytyi siinä. Valmistuttuaan yhtenä ikäryhmänsä parhaimpana ja ansaittuaan oman Sadÿrinsa Crasbur jäi Metikseen jatkamaan opintojaan, vieraillen silloin tällöin perheensä luona auttelemassa. Omistautuminen ja määrätietoisuus kantoivat hiljalleen hedelmää, ensiksi opettajanvirassa ja myöhemmin nimityksenä Metiksen ylimmäksi Parantajamestariksi. Crasbur otti viran vastaan kohteliaan kiitollisena, vaikka olikin jo melkein pitänyt sitä itsestäänselvyytenä. Mies on yhä ahkerassa kirjeenvaihdossa nuoremman sisarensa kanssa, joka toimii Dionessa parantajana perheen vastaanottoa ylläpitämässä
Post Reply