Roinn, Phoeben seppä ja paikallisjuoppo, sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 105
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Roinn, Phoeben seppä ja paikallisjuoppo, sivuhahmo

Post by Arlin »

Nimi: Roinn (sukunimeä ei ole)
Rotu: ihminen
Ammatti: seppä (entinen armeijan palkkasoturi)
Sukupuoli: mies
Ikä: Noin 45 (ei muista tarkkaa ikäänsä)
Kotikaupunki: Driana (Driene, Itärannikon saaristo). Nykyisin asustaa Phoebessa.

Ulkonäkö:

Roinn muistuttaa aika rähjäkkäältä, laihanomaiselta vanhukselta, jonka kertomuksia on helppo mielessä vähätellä. Tätä on hankala kuvitella olleen joskus hyväkuntoisena palkkasoturina pelkän ulkonäön ja yleisen olemuksensa perusteella. Nykyisin vanhaa miestä nähdään pelkkänä kylähulluna ja kapakoiden vakiojuoppona.

Noin 151 cm pitkä Roinn on ainakin ulkonäkönsä kannalta monelta osalta vanhuuden kuluttama. Tämä on melko laiha, tämän selkä on eteenpäin kallistunut ja tämän ihossa on jonkin verran ryppyjä. Roinnin ohkaiset, korvien tuntumalle yltävät hiukset ovat tummanharmaan sävyiset. Kulmakarvat ja kapeita kasvoja myötäilevä noin 20 cm pitkä pukinparta seuraavat samaa värilinjaa. Roinnilla on suurehkot vihreät silmät, jotka ovat aika esillä. Nenä tällä on pitkä, terävä ja kapea.

Vaikka sitä ei heti huomaakaan, Roinn omistaa laihuudestaan huolimatta jonkin verran lihaksia. Tällä on myös jonkin verran vanhentuneita arpia ympäri kehoa muistona palkkasoturiajoista. Seppänä olemisesta tämän kämmenet ovat karhentuneet. Vanhukseksi tämän keho on yllättävän joustava, vaikkei Roinn olekaan ketterä.

Vaatetus:

Roinnin vaatetus on kohtuullisen yksinkertainen ja hiukan halvahkon oloinen. Roinnilla on yllään joko lyhythihainen tai pitkähihainen tunika, jonka väri on usein jonkin sävyn harmaa. Tunikan päällä Roinn pitää usein ruskeaa, hiukan kulunutta, pientä nahkaliiviä. Jaloissaan tällä on ruskeat housut ja nahkakengät. Vyötäröllään sepällä on nahkavyö, johon hän saa tarvittaessa helposti sidottua työvasaransa, muita työkaluja tai jopa huotran. Vyölle saa myös jokusen pullonkin sidottua.

Luonne & tavat:

Roinnia voi kuvata yleisesti hyvin rennoksi ja positiiviseksi persoonaksi. Hän ei erityisemmin välitä elämän tuomista suurista ongelmista, kunhan ketään ei häiritse hänen juomistaan. Roinnin elämännäkemys on yksinkertainen.

Roinn pystyy hyvin viettämään aikaansa yksin tai suuremmassa porukassa. Mikäli hänestä siltä tuntuu, Roinn voi helposti aloittaa keskustelun tuntemattoman kanssa, vaikka toinen keskustelukumppani ei välttämättä sitä haluaisikaan. Mikäli häntä ei työnnetä pois tai hänen juonnistansa ei kommentoida erityisen negatiivisesti, niin Roinn käyttäytyy usein ystävällisesti ja avuliaasti toisia kohtaan. Parhaimmassa tapauksessa tämä voi tarjota osan juomastaan toiselle, jos Roinn kokee henkilön luotettavana ja sepällä itsellään on paljon ylimääräisiä juomapulloja läsnä. Harvoin Roinn näkyvästi suuttuu kenellekään, ellei joku aloita tappelua hänen kanssaan tai hänen juomistansa estetä viemällä tai rikkomalla tämän pulloa. Tällöin Roinn on valmis tappelemaan häirikön kanssa ja usein tämä yllättää vastustajansa tappelutaidoillaan ja voimallaan. Sanallisista loukkauksista vanhus vain ajattelee toisesta vähemmän ja antaa olla.

Roinn työskentelee keskikokoisessa sepän pajassaan, joka sijoittuu melko lähelle Phoeben keskustaa. Seppä toimii pajassa epäsäännöllisesti, usein päivittäin, mutta toisinaan tämän paja voi olla viikkojakin kiinni. Mikäli tämän sattuu löytämään päiväsaikaan jokseenkin selvänä pajalta, niin Roinn työskentelee melko ahkerasti ja takoo taitavasti. Roinn pystyy takomaan kohtalaisen laadukkaita erinäköisiä aseita, haarniskoja ja ansoja. Roinn myy jo taottuja esineitä pajallaan ja tekee myös tilauksesta tuotteita joiden valmistusajoista ei ole mitään takeita. Työn kestosta moni valittaakin, mutta harvoin ketään on tullut Roinnille valittamaan laadusta. Vaikka tulot sepäntyöstä ovat epäsäännölliset, niin se on ainakin tähän mennessä riittänyt hyvin Roinnille elämiseen ja jatkuvaan juomiseen.

Vapaa-aikansa Roinn viettää kaupungin eri kapakoissa juomassa tai joskus tämä tyytyy juomaan pajansa ulkoseinustalla. Roinn vaihtelee eri kapakoiden välillä jatkuvasti ja käy heti kuullessaan kokeilemassa uusia paikkoja. Roinn tunteekin Phoeben kapakat paremmin kuin keskiverto kaupunkilainen ja osaa tarvittaessa suositella paikkoja kaupungin laidasta laitaan. Roinnin toimeentulo eri majatalonpitäjien kanssa on vaihtelevaa, mutta useimmat vähintäänkin suostuvat tarjoilemaan tälle, sillä ulkonäöstään huolimatta Roinn on aina pystynyt maksamaan juomistaan jopa hintavimmissakin paikoissa. Roinnille kelpaa lähes kaikki alkoholijuomat, mutta tämä tilaa usein suosikkinaan viinapullon tai useammankin. Illan päätteeksi vanhus tuo aina loput juomistaan mukaan pajalleen säästöön.

Taistelutaitonsa Roinn on säilyttänyt armeija-ajaltaan melko hyvin. Roinn osaa käyttää suurinta osaa armeijan normaalisti käyttämiä lähitaisteluaseita, mutta suosii raskaampia aseita, kuten sotakirvestä ja kahden käden miekkaa. Harvoin tämä kuitenkaan joutuu heiluttelemaan muuta kuin työvasaraansa kiivaampien kapakkavierailijoiden takia.

Menneisyydestään Roinn muistaa erittäin vähän ja monet niistäkin ovat muovautuneet hänen mielessään monin kerroin. Roinn muistaa todenmukaisesti olleensa mantereen armeijassa töissä suurimman osan elämästään, mutta monet yksityiskohdat viettämästään ajasta siellä eivät välttämättä pidä paikkaansa. Tämä kyllä mielellään kertoo omien muistikuviensa mukaisen elämänsä tapaamilleen kuulijoille. Moni ei kyllä usko niitä, vaikka osa tarinoista sattuisikin aika ajoin osumaan kohdalleen.

Aseistus:

Roinn pitää yleensä aina mukanaan pientä, yksinkertaista taontavasaraansa, vaikka hän ei olisikaan pajassaan. Vasaraa ei ole tarkoitettu taistelemiseen, mutta se on osoittautunut hyödylliseksi esineeksi puolustukseen kapakkailtojen muuttuessa rajummaksi. Pajassaan tällä on monenlaisia aseita miekoista varsijousiin ja suurinta osaa Roinn osaa myös käyttää. Suurinta osaa pajan aseista seppä on itse omin käsin valmistanut.

Menneisyys:

Itärannikon saariston asukki päätyi jo nuoressa iässä matkaamaan mantereelle Dioneen ja liittyi siellä armeijan jalkaväkeen. Armeijassa Roinn oppi monien aseiden käyttöä ja samalla hiukan niiden valmistusta ystävystyttyään armeijan seppien kanssa. Mies toimi jalkaväessä pitkään, kunnes hänet ylennettiin palkkasoturiksi. Samoihin aikoihin Roinn pääsi hoitamaan monia tehtäviään kotisaaristollaan. Roinn keräsi saaristolla pientä tunnettavuutta lyhyen aikaa minkä hän vietti siellä. Miehen ajoittaiset muistiviat pakottivat miehen kuitenkin harkitsemaan lopettamista. Armeija teki päätöksen lopulta itse ja Roinn päätyi erilaisten sattumien kautta jotenkin harhailemaan itsensä Phoebeen. Kaupunki, varsinkin sen yöelämä, vaikutti mielenkiintoiselta, joten Roinn päätti jäädä sinne. Tämä keksi hyödyntää taontataitojaan ja aseiden tuntemustaan perustamalla kaupunkiin oman pajansa. Vuodet kuluivat ja kaupungin majatalojen työntekijät alkoivat olla hyvinkin tietoisia tästä paikallisesta juoposta.

Kontaktit:

Tessa Cordove. Vaikka Roinn unohteleekin monia asioita, niin tämä silti tunnistaa majatalossa usein työskentelevät tarjoilijat.

Valtiaslohikäärmeen Phoeben alta nousun aiheuttamat järistykset saivat Roinnin pudottamaan täyden viinapullon kädestään. Viinapullo meni rikki, sisällön valuen hukkaan, joten seppä uhosi kostoa olennolle.
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar
Post Reply