Nalia Marhein

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
sade
Posts: 52
Joined: Thu Jun 18, 2020 4:57 pm

Nalia Marhein

Post by sade »

Nimi: Nalia Marhein
Ikä: 12
Sukupuoli: Nainen
Rotu: Ihminen

Perhe
Vanhemmat Harro ja Mareta, sisko Niira (10). Isästä tulossa erillinen hahmokuvaus (puolipäähahmo). Asuvat Dionessa, kaupungin reunalla.

Nalian vanhemmat tulevat molemmat varakkaista suvuista ja heidän avioliittonsa oli järjestetty, jonka vuoksi vahvatahtoisen kaksikon välit eivät koskaan ole olleet enempää kuin kohteliaat. He suhtautuvat toisiinsa enemmän asuintovereina, asiana, jota on siedettävä, kuin puolisoina. Nalian äiti ei ole koskaan työskennellyt tai opiskellut, joten hän laittaa aikansa ja energiansa kotiin sekä nuoremman tyttärensä kasvatukseen. Äiti tulee suvusta, jossa käytetään magiaa, mutta Nalian isä ei halua magiaa käytettävän kotonaan. Nalia on nähnyt äitinsä parantavan pieniä haavoja isän ollessa poissa, mutta muuten äiti kieltäytyy puhumasta asiasta.

Nalian isän kiinnostuksenkohteena ovat aina olleet kirjat, mikä on vaikuttanut erityisesti Nalian elämään. Suvun omaisuus on mahdollistanut, että isä on voinut keskittyä kokoelmansa kartuttamiseen täysipäiväisesti. Isä kiertelee joko yksin tai Nalian kanssa ympäri maata etsien kokoelmastaan uupuvia kirjoja ja myyden kaksoiskappaleita. Matkat saattavat kestää pitkien välimatkojen takia kuukausia, toisinaan jopa vuoden, jona aikana muuhun perheeseen ei voi pitää yhteyttä. Tämän vuoksi kaikki kotia tai arkea koskevat päätökset tekee Nalian äiti. Nalian ja Niiran välit eivät ole kovin läheiset, sillä Nalia on poissa kotoa pitkiäkin aikoja. Tyttöjen välejä hiertää kateus: Niira on kateellinen Nalian oikeudesta matkustaa ja viettää aikaa isän kanssa, Nalia taas haluaisi siskonsa tavoin enemmän mahdollisuuksia päättää ajastaan ja asioistaan.


Ulkonäkö
Nalialla on vaaleanruskeat, hieman punaiseen vivahtavat hiukset. Lapaluille ulottuvat hiukset ovat paksut ja suorat, ja arkisin usein toisella kahdesta letistä, jotka Nalia osaa itse tehdä: yhdellä pitkällä letillä selässä tai lettikruununa pään ympärillä. Iho on vaalea, ja kesäisin kasvoihin, erityisesti poskipäihin ja nenään sekä käsivarsiin nousee kasa vaaleita, juuri erottuvia pisamia. Nalia punastuu helposti ja vaalean ihon vuoksi se on helppo erottaa.

Nalian silmät ovat vaaleanruskeat ja lähellä iiriksessä on tummempi kehä pupillin ympärillä. Kulmakarvat ja ripset ovat vaaleat, lähes samaa sävyä ihon kanssa. Toisinaan Nalian äiti laittaa tytön tummentamaan niitä hiilestä tehdyllä väriaineella, jotta tämä näyttäisi edustavammalta. Tytön kasvoilla näkee useimmiten neutraalin ilmeen tai kohteliaan hymyn. Jos tuntee Nalian, tämän aito ja kohteliaisuuden vuoksi väläytetty hymy on helppo erottaa: vain hymyillessä aidosti tytön toinen suupieli kääntyy alaspäin tehden hymystä vinon. Ruumiinrakenteeltaan Nalia on siro, jopa hento, sillä rikkaan perheen lapsena hän ei ole joutunut juuri tekemään fyysisiä töitä. Kävellä ja juosta tyttö kuitenkin jaksaa, sillä on usein joutunut taittamaan pitkiäkin matkoja isänsä kanssa. Tämä näkyy tytön ulkonäössä tarkkaavaiselle katselijalle, sillä Nalian alavartalossa on enemmän lihaksia kuin ylävartalossa. Pituutta tytöllä on 151 cm.

Vaatetus + asusteet
Nalian perhe suosii vaatteita, jotka eivät ensisilmäyksellä herätä erityistä huomiota, mutta jotka kuitenkin eroavat hieman keskivertokansalaisten vaatteista. Tämä tarkoittaa esimerkiksi vaaleita värejä, kuten vaaleansinistä tai -vihreää sekä kevyitä kirjailuja. Kotona tai kodin lähistöllä liikkuessaan Nalia pukeutuu aina mekkoihin, usein vaaleisiin puuvillasta tai pellavasta valmistettuihin, arkikäytössä voi olla toisinaan myös villaa. Nalia opettelee kirjomaan mekkojensa kuvioita itse, joten arkimekoissa kuviot ovat yksinkertaisia, kuten kukkasia ja kaartuvia viivoja ja lähempää tarkasteltuna niistä voi nähdä haparointia tai pieniä virheitä. Isänsä kanssa matkalla ollessaan Nalia saattaa käyttää myös suoria housuja niiden käytännöllisyyden vuoksi, erityisesti jos tiedossa on ratsastamista. Talvisin Nalialla on muiden vaatteiden päällä pitkä, polvimittainen villasta tehty takki tai leudoimmilla ilmoilla useampi pitkähihainen mekko päällekkäin.

Juhlamekkoja Nalialla on vain yksi, sillä perhe ei isän matkustelun vuoksi järjestä juhlia kovin usein ja hänen äitinsä mielestä olisi epäkäytännöllistä hankkia lapsille useampia niin kauan kun on mahdollista, että nämä vielä kasvavat. Nalian juhlamekko on punainen, pitkä ja leveähelmainen ja sekä miehustassa että helmassa on mustalla langalla tehtyjä kirjailuja. Toisinaan Nalialla on päässään myös huivi, villahuivi talvella ja pellavainen kesän auringonpaisteella. Nalian mukana kulkee usein pellavasta tehty, olalla kannettava kassi. Kassi on värjäämätön, mutta se on kirjailtu värikkäillä kukkasilla. Tyttö omistaa myös kaksi paria nahkaisia kenkiä, toiset tavalliset nahkaiset ja toiset, jotka on koristeltu nauhoista muotoilluilla kuvioilla. Lapsuutensa ilman kenkiä liikkunut Nalia kuitenkin vierastaa kenkien tuntua ja kulkee ilman niitä, jos maasto ja vanhemmat antavat myöten.


Luonne
Nalia on kasvatettu varsin kaksijakoisesti. Toisaalta tytön kasvatus on ollut tiukkaa ja Nalia on tottunut rangaistuksen uhalla noudattamaan auktoriteettien käskyjä. Nalia ei yleensä sano aikuisille vastaan, vaan toimii näiden käskyjen mukaan huolimatta siitä, mitä itse haluaisi tehdä tai mitä pitää oikeana. Suhteessa vanhempiinsa Nalia on usein joutunut olemaan perheen ”toinen aikuinen”, sillä hänen vanhempansa eivät ole pitkiä aikoja samassa paikassa. Äidin kanssa kotona olleessaan Nalia on ottanut vastuuta nuoremmasta sisarestaan ja kodista. Isän kanssa matkustaessaan taas lapsellisuuksille ei ole ollut tilaa, koska isä on olettanut Nalian toimivan apuna käskyjä noudattaen ja vastuuta ottaen. Nalia on tottunut tarkkailemaan ihmisiä ja heidän mielialojaan sekä puheitaan ja saattaa yrittää niiden perusteella toimia, kuten uskoo toisen haluavan.

Mielipiteensä ja oman näkemyksensä kertomisen suhteen Nalia on arka ja pidättyvä, sillä tyttö pyrkii myötäilemään aikuisia. Tilanteissa, joissa hänen ei tarvitse jakaa mitään itsestään, kuten isän puolesta kauppoja tehdessään, Nalia kuitenkin pystyy yleensä esiintymään itsevarmasti, jopa aikuismaisen tiukasti ja varmasti. Nalia haluaisi olla itsevarmempi myös muulloin ja toisinaan yrittää sitä, mutta kotonaan saa siitä yleensä palkaksi läimäytyksen. Ikätovereita Nalilla ei juurikaan ole, sillä matkustelun ja tiukkojen vanhempien vuoksi on ollut vaikeaa ystävystyä kenenkään kanssa.

Toisaalta joissain asioissa Naliaa voisi pitää hemmoteltuna. Varakkaan perheen ensimmäisenä lapsena hänellä ei ole juurikaan ollut puutetta mistään. Tämä on välttynyt monilta töiltä, eikä osaa juurikaan tehdä taloustöitä tai tekee ne kömpelösti ja hitaasti. Tytöllä on usein rahaa käytössään ja on harvoja tavaroita, joita Nalia ei halutessaan saisi. Taustansa vuoksi Nalia saattaa suhtautua naiivisti tai tahattoman ylenkatseellisesti toisenlaisista lähtökohdista tulevia kohtaan. Naliaa on myös opetettu lukemaan pienestä lapsesta lähtien, joten nykyisin tyttö osaa lukea sujuvasti ja myös muistaa lukemansa, jonka vuoksi kulkee usein isänsä mukana tämän etsiessä täydennystä kirjakokoelmaansa. Isä käyttää Naliaa apuna tunnistaessaan kirjoja ja selvittäessään, löytyvätkö ne jo heidän kirjastostaan, sillä Nalia lukee ja muistaa lukemansa isäänsä paremmin. Toisinaan Nalia saattaa hakea isänsä ohjeistuksella kirjoja myös itse. Kirjoittaakin Nalia osaa, mutta ei kovin hyvin, sillä hänellä ei ole juurikaan tilaisuuksia käyttää kirjoitustaitoaan.

Nalia ei pidä isänsä pakkomielteestä kirjoihin, mutta rakastaa lukemista, erityisesti magiasta. Hän haaveilee magiaopinnoista, mutta tietää, ettei isä suostuisi päästämään Naliaa opiskelemaan, maksamisesta puhumattakaan. Nalia on yrittänyt kuitenkin kerätä rohkeutta ottaakseen selvää, kuinka paljon opiskelu maksaa ja miten opiskelemaan on mahdollista päästä, mutta ei ole toistaiseksi toteuttanut sitä. Tyttö uskoo vakaasti, että hänellä on oltava taipumus magiaan kuten äidilläänkin, mutta ei ole pettymyksekseen havainnut siitä merkkejä vielä.


Menneisyys
Nalian vanhemmat eivät ole koskaan olleet samaa mieltä lastenkasvatuksesta. Tähän kompromissiksi ennen lastensa syntymää he olivat sopineet, että lapsista tytöt kasvattaa äiti ja poikien kasvatuksesta vastaa isä. Sekä Nalia että Niira olivat kuitenkin tyttöjä molemmat ja oli mahdollista, ettei heidän äitinsä kestäisi enää kolmatta raskautta, joten vanhemmat jakoivat tytöt. Niira, toisena tyttönä jäi kokonaan äidin vastuulle. Nalia sai tasapainotella vanhempiensa välissä, isän kasvattaessa tätä jatkamaan ja pitämään huolta siitä, mikä tälle oli kaikkein tärkeintä: kirjakokoelmastaan ja äidin yrittäessä saada Naliasta esittely- ja naimakelpoista.

Nalialla on ollut vaihtuvia kotiopettajia kolmevuotiaasta. Tyttö oppi lukemaan viisivuotiaana, jonka jälkeen hän on kiertänyt maata isänsä mukana lähes aina tämän saadessa vinkin puuttuvasta kirjasta. Aluksi vain lähiseudulle, myöhemmin yhä pidempiä matkoja. Nalia onkin viettänyt elämästään lähes yhtä kauan tien päällä kuin kotona ja on tottunut yöpymään erilaisissa majataloissa. Nalian kasvaessa tyttö on saanut matkustaa joskus myös yksin, jotta isä saisi täyden hyödyn lukutaitoisesta tyttärestään.
Post Reply