Rudije Valar, "Rudi"

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
miu

Rudije Valar, "Rudi"

Post by miu »

Rudije Valar

Käyttää nimeä Rudi // Puolihaltia ( Rheanhaltia ja ihminen) // Mies/poika, henkinen ja ulkomuodollinen ikä 22-vuoden tienoilla, todellinen ikä vähän päälle 70v. // Ei vakinaista ammattia, elättää itsensä tien päällä mahdollisimman rehellisin keinoin // Perhe asuu Rheassa, ei vakituista asuinpaikkaa

Perheestä ja sukujuurista:
Rudije syntyi Phoebeen ja eli siellä vanhempiensa kanssa aina äitinsä kuolemaan saakka. Hän on vanhempiensä, Yonajan ja Lilianen, ainoa lapsi, isän mennessä naimisiin lapsuudenystävänsä Elerjen kanssa palattuaan poikansa kanssa takaisin Rheaan menetettyään ensimmäisen vaimonsa. Rudijella on kolme nuorempaa sisarta Ellilje sekä kaksoset Reanja ja Aenja. Hänen perheensä on eloisa ja äänekäs isää lukuunottamatta.
Yonajan suvunpuoli koostuu lähinnä Rheanhaltioista sekä puolihaltioista. Isä kuuluu jousen- ja nuolentekijöiden sukuun, jonka maine taidokkaina käsityöläisinä tunnetaan ainakin Phoebessa ja Rheassa. Yonaja on Rheanhaltioille tyypilliseen tapaan pitkä, tumma ja vaaleaihoinen.
Lilianen suku koostuu lähinnä ihmisistä. Hän toimi kätilönä ja sai Metisissä koulutuksen parantajan virkaan. Liliane menehtyi Rudijen ollessa lapsi. Rudin ulkomuodon vaaleus tulee tämän ihmisäidiltä.

Ulkonäkö:
Rudi on piirteiltään kaunis nuorukainen. Hänessä on haltioille tyypillistä terävyyttä, jota ihmisveri pehmentää ja silottaa. Rudijen olemus on jokseenkin androgyyni ja nopealla ensisilmäyksellä on hankalaa sanoa kumpaa sukupuolta hän edustaa. Hänellä on kapeat kasvot, korkeat poskipäät ja aivan päästä aavistuksen nouseva nenä. Leukalinja ja leukaperät ovat terävät, mutta sirot. Iho on vaalea ja kalpea, auringossa enemmin palava kuin väriä ottava ja nuorukaisen korvat ovat haltioille tyypilliset teräväkärkiset. Rudijella on vasemmassa korvassaan paksu kultainen rengas. Koru kuului aikoinaan hänen ihmisäidilleen ja kuluneella korvakorulla on nuorukaiselle suurta tunnearvoa.

Vastoin yleistä käsitystä Rheanhaltioista, on Rudi piirteiltään hyvin vaalea ja haalea. Hänellä on herkästi hymyyn kääntyvät huulet ja tunnetilojen mukaan elävät mantelinmuotoiset siniharmaat silmät raskailla luomilla. Nuorukaisen ripset ovat pitkät ja tuhkaisen vaaleat. Vaaleat, kylmään tuhkaan vivahtavat hiukset kihartuvat loivasti etenkin ilman ollessa kosteampi ja nuorukainen on leikannut ne itse tien päällä ollessaan hipomaan hartioitaan. Lopputulos on varsin epätasainen, mutta laineileva hiuslaatu antaa sen herkästi anteeksi. Hiukset ovat edestä hieman lyhyemmät kuin takaa. Nuorukainen on usein liian laiska sitomaan hiuksiaan kiinni. Kulmakarvat ovat hiuksia tummempaa tuhkaa, varsin siistit ja kapeahkot.

Rudije on 178cm pitkä ja hän on yleiseltä olemukseltaan keveä sekä leveäharteinen, hontelo riuku. Nuorukainen on raajoiltaan pitkä ja hoikka, sopusuhtainen. Hän häviäisi varmasti baaritappelussa sille lihaskimpulle, mutta pitkät, hoikat jalat sekä keveys takaavat sen, että Ru on nopea liikkeissään. Hän on haltioille tyypillisen jäntevä, mutta siroudessaan selkeästi ihmisveren aavistuksen täysiveristä haltiaa raskaammaksi muokkaama, sekä pitkistä, hoikista sormistaan näppärä. Hän pukeutuu harmaaseen, hiekanruskeaa sekä hyvin metsiin sulautuvaan vihreään. Vaatteissa korostuu yksinkertaiset leikkaukset, kietaistavat tunikat ja monet kerrokset. Jaloissa polven alapuolelle ulottuvat kevyet nahkasaappaat. Rudije kantaa mukanaan jousta, nuoliviiniä nuolineen sekä käyräteräistä tikaria.

Luonne ja käyttäytyminen:
Rudije on kasvanut varsin suojatuissa olosuhteissa. Hänellä ei ole maanmatkaajalle ominaista kokemusta ja nuorukaisesta erottaa selkeästi nuoren, vasta hetken mieheksi kutsutun olennon tietyn aitouden ja viattomuuden. Hän on hymyssään herkkä ja puolihaltian olemuksessa on vielä nuoruuden herkkyyttä vaikka hän alkaakin olla aikuisen mitoissa. Hänessä on lämpöä, joka vetää puoleensa ja avoimuutta, joka tekee nuorukaisesta helpon lähestyä. Rudi ei ole vielä niin elämän karaisema kuin hänen ikäisensä voisi olettaa olevan. Hän reagoi tapahtumiin aidosti ja pystyy harvoin peittelemään tunteitaan. Nuorukainen on kuin hiomaton timantti, altis kallistumassa suuntaan jos toiseenkin, mutta tyhmäksi häntä ei voi kutsua. Rudin neuvokkuus ja kyky lukea tilannetta voi yllättää - kunhan hän vain jaksaa keskittyä.

Rudi on aina ollut hyvin aamu-uninen ja hänen on vaikea käynnistää päivänsä nopeasti. Herääminen vaatii aikaa aina pedistä möyrimisestä aamupalapöydässä sanattomaan koomaamiseen. Perheensä parissa varsin hyvälle tottunut ja tiettyjä asioita itsestäänselvyyksinä pitävä nuorukainen on myös toisinaan hyvinkin laiska ja hidas. Hän ärsyyntyy sekä turhautuu herkästi jos ei osaa jotakin uutta asiaa omasta mielestään tarpeeksi nopeasti. Hänessä on siis myös tulisempaa temperamenttia, joka ryöpsähtää toisinaan esiin, mutta silloinkaan ei rauhallinen mies korota ääntään yhtään sen enempää kuin on tarvis. Rheanhaltioille tyypillinen diplomaattisuus ja halu välttää konflikteja pehmentää Rudijen temperamenttia, mutta antaa hänestä toisinaan myös päättämättömän kuvan. Perhekeskeisenä Rudi pitää perhettä sekä läheisiään suuressa arvossa.

Rudijen käsitys avioliitosta seuraa hänen isänsä kansan käsitystä; mihinkään ei ole kiire ja sitä pidetään pyhänä. Oikean puolison löytämiseen voi mennä hetki jos toinenkin, eikä nuorukaisella ole siihen mikään kiire eikä hän voi kokemuksillaan makuukammarinkaan puolella kehuskella. Rudi ei myöskään aseta mitään kansaa toisen ylä-tai alapuolelle vaikka toisten kaltoin kohtelu saakin häneltä pitkän miinuksen kansaan katsomatta.

Menneisyys:
Keskitalven tienoilla erääseen keskituloiseen perheeseen syntyi pieni, pellavapäinen poika, joka nimettiin isänsä kansan perinteitä kunnioittaen Rudijeksi. Hän oli vanhempiensa silmäterä, joka kulki tiiviisti isänsä kintereillä ja auttoi äitinsä puodissa. Vanhempiensa asiakkaille puolihaltialapsi tuli nopeasti tutuksi lapsen jäädessä usein jututtamaan vanhempiensa asiakkaita, kuunnellen mielellään tarinoita Phoeben ulkopuolelta. Elämä sai uuden käänteen kun Liliane menehtyi pitkän sairastamisen päätteeksi ja surun murtama Yonaja pakkasi pienentyneen perheen tavarat, myi niin oman liikkeensä kuin kuolleen vaimonsa putiikin ja muutti puoliverisen lapsensa kanssa takaisin synnyinseudulleen Rheaan.
Pojasta kasvoi vanhempi ja isä meni uudestaan naimisiin. Yonaja kasvatti menettämisen pelossaan lapsensa hyvin etuoikeutetuksi, tiukassa valvonnassa, kurissa sekä nuhteessa. Isä yritti saada opettaa poikansa hallitsemaan magiaansa, mutta Rudi oli liian hankala ja laiska keskittymään, joten Yonaja myönsi tappionsa. Perhe kasvoi kolmella tyttärellä ja Rudi hoiti mielellään isoveljen rooliaan. Kuitenkin jo lapsuudessa kerrotut tarinat seikkailuista kasvattivat nälkää päästä kylän ulkopuolelle kokemaan sekä näkemään asioita itse. Parhaimmat ajatukset kypsyvät hiljaa, niin myös tämä, joten eräänä päivänä Rudi teki päätöksen ja lähti yön hämärän turvin yksin yöhön.

Muuta:
-Rudijen jousi, Illankajo, on Valarin suvun reliikki, joka on kulkenut jousentekijäin suvussa jo kauan vanhimmalta pojalta pojalle. Jousi on lumottu niin, että sen käyttäjän nuolet lentävät pidemmälle ja pito on vakaampi tehden siitä helpon sekä kevyen käsitellä. Rudi olisi perinyt jousen aikanaan isältään, mutta seikkailun nälkäinen nuorukainen pakkasi sen matkaansa ilman lupaa. Se on aikanaan valmistettu hyvällä tiedolla ja taidolla. Vaikka jousessa on koristeellisia käiverruksia, ei niitä ole yliampuvasti. Hänen nuolensa ovat Rheanhaltioiden tekoa.
-Rudijen magia on vielä hyvin hiomatonta ja arvaamatonta. Yonaja yritti opettaa poikansa hallitsemaan sitä paremmin, mutta epäonnistui. Magiapurkaukset on tällä hetkellä yhteydessä suuriin tunteisiin ja ne sattuvat vahingossa. Hänen magiansa on lähinnä hetkeksi sokaisevaa valoa, joka on tähän mennessä pelastanut Rudin monelta kiperältä tilanteelta.
-Osaa lukea ja kirjoittaa

Hahmon inspiraatio-pinterest ja soittolista
Post Reply