Viestinviejä Jalaaje Aquetora

Eronneiden tai erotettujen pelaajien hahmot, joille ei ole erillistä lupaa käyttää sivuhahmona tai muualla Ceresissä. Alue toimii myös hahmojen arkistona, mikäli hahmo on menehtynyt tai muutoin poistettu peleistä.
Locked
TheWaltsu

Viestinviejä Jalaaje Aquetora

Post by TheWaltsu »

Nimi: Jalaaje Aquetora
Rotu: Rheanhaltia
Ikä: 25 ihmisten vuosissa
Sukupuoli: Mies
Koti: Suvun talo Phoebessa
Ammatti: Viestinviejä, informaatiokauppias
Aseistus: Pitkämiekka vyöllä huotrassa, lyhytjousi ja nuoliviini selässä.
Uskonto: Ateismi

Ulkonäkö
Jalaajen ihonväri on hieman kalpeampi kuin stereotyyppisellä Rheanhaltialla on. Hänellä on suipot korvat ja mantelia kapeammat tummanruskeat silmät, jotka erottuvat hyvin. Haltian katse on tarkka ja kasvot kapeat sekä suhteellisen teräväpiirteiset, poskipäät taas ovat korkeat. Aina avoimena tuulen mukana lentävät tummanruskeat hiukset ovat miltei samaa sävyä silmien kanssa ja pituudeltaan aina alaselkään saakka. Kapeat kulmakarvat ovat myös tummanruskeat. Ripset ovat vaaleat ja pitkät. Kasvoilta löytyy myös vanha arpi, joka jatkuu oikean posken puolelta miltei nenään saakka. Rheanhaltian perusilmettä voi kuvailla neutraalin vakavaksi, tunteita piilottelevaksi. Ruumiinrakenteeltaan mies on hoikka ja jäntevä, pituutta häneltä löytyy 181 senttiä.

Ruskeat nahkahousut ja valkoinen, pitkähihainen pellavapaita ovat osa Jalaajen perusvaatetusta. Pitkät, ruskeat nahkasaappaat ovat lähes aina käytössä. Rheanhaltian vihertävä, villainen huppuviitta on myös lähes aina mukana, mies saattaa riisua sen sisätiloissa. Huppuviitan huppu on tarpeeksi iso piilottamaan Jalaajen kasvot täysin, mikäli tämä ei halua tulla tunnistetuksi ja viitta miltei maahan asti jatkuva. Talvella hänen valkoiset villahousunsa ja villapaita ovat oiva lisäys vaatekokoelmaan. Nahkavyö on tietenkin tärkeä osa kokonaisuutta, vaikka onkin usein pienien pussien ja huotran peittämänä. Sukkien materiaali on aina talvisin villa, kesäisin pellava ja väri valkoinen tai muuten vaalea. Hattuja Jalaaje ei käytä, mutta sormuksia miehellä on kolme - yksi kultainen ja yksi rautainen oikeassa kädessä, vasemmassa taas vain yksi kultainen ilman sen suurempia koristeluja. Kallein vaatekokoelman osa on varmasti isovanhemmilta peritty turkisviitta, jota Jalaaje ei ole vielä kertaakaan käyttänyt.

Luonne & tavat
Jalaaje herää aina aikaisin ja saattaa jättää öisin nukkumatta. Tämä tekee miehestä usein hieman äreän, vaikka tämä piilottaakin väsymyksensä hyvin. Mies ei luota uusiin tuttavuuksiin kovinkaan nopeasti, mutta hänen luottonsa ihmisiin on tavallista vähäisempää ja Rheanhaltioihin tavallista suurempaa. Viestinviejällä on huonoja kokemuksia ihmisistä mikä heijastuu pienenä piiloäreytenä kaikkien tuntemattomien rodun edustajien kanssa. Hän ei suutu helposti muiden ärsyttäessä, sillä siihen mies on jo tottunut. Iloisena mies saattaa hymyillä, mutta nauraminen on Rheanhaltialle vaikeaa. Nauraminen usein korvautuu pienellä iloisella hymähdyksellä ja hymyllä.

Hän on rauhallinen ja päättäväinen yksilö. Parhaimmillaan Jalaaje on ystävällinen myös ihmisille ilman piiloäreyttä, ollessaan luotettujen tuttujensa seurassa. Huonoimmillaan haltian lähelle on turha tulla tai tälle puhua, sillä suuttuneelta viestinviejältä saa vastaukseksi vain murahteluja ja ja epäselvää muminaa. Väkivaltaan mies turvautuu harvoin mikäli kenenkään henki ei ole uhattuna. Rheanhaltiamies on myös ajattelevaa tyyppiä, usein vähäisellä vapaa-ajalla hänet löytää metsistä mietiskelemästä.

Jalaaje pitää metsien rauhasta, vaikka onkin lähes aina liikkeessä. Hän osaa kulkea tahtoessaan hyvinkin hiljaa, vaikka ratsastaakin hevosellaan Samoojalla suurimman osan ajastaan. Viestinviejä on kuin luotu kiipeämiseen, mutta korkeanpaikankammo estää pidemmät kiipeilyt. Nopeasti itsensä pieniä kallioita ylös vetävä Rheanhaltia onkin näky tämän oikaistessa metsien kautta. Rheanhaltia on myös nopea ja kestävä uimari, joten pienten lampien tai rauhallisten jokien ylitys ei ole ongelma. Mies tekee kaikkensa työnsä puolesta, jopa mietiskelylle tuntuu jäävän vain vähän aikaa.

Tunteiden piilottaminen on miehelle arkipäivää. Hän ei halua muiden näkevän mielestään suhteellisen kovan ulkokuoren sisälle. Sisällä kuitenkin on nuori kapinallissielu, joka on aina valmiina taistelemaan rakkaidensa ja alistettujen puolesta. Jalaaje myös murehtii paljon erilaisia asioita, ja saattaa uppoutua jopa tunneiksi metsään murehtimaan. Hän usein unohtaa kaiken muun saadessaan huonoja uutisia ja päästessään tämän jälkeen metsän rauhaan. Ollessaan yksin saattaa mies jopa itkeä, metsästä palatessaan voi nähdä miehen käsissä raapimisen merkkejä. Kynsiminen onkin Jalaajen tapa purkaa ahdistusta.

Menneisyys
Jalaajen vanhemmat olivat molemmat kaupungissa asuvia Rheanhaltioita. Molemmat kuitenkin katosivat pojan ollessa ihmisten iässä viisivuotias syystä, jota eivät vanhemmat koskaan Jalaajen suvulle kertoneet. Mies ei siis juurikaan muista vanhempiaan. Hän kuitenkin uskoo näiden olevan vielä hengissä, jossain Ceresin mantereella. Viestinviejällä on yksi veli ja kolme siskoa, kaikki tätä vanhempia. Kaikki ovat muuttaneet kauemmas Phoebesta, todennäköisesti syyttäen perheen nuorinta vanhempien katoamisesta. Vanhemmat sisarukset ja isovanhenmat hoitivat nuorta poikaa ja valmistivat tämän aikuisuuteen. Jalaaje ei koskaan ollut juurikaan kiinnostunut “oikeista töistä” vaan piti ratsastuksesta, miekkailusta ja jousiammunnasta enemmän. Lopulta hänelle ostettiin ensimmäinen Samooja, nopea orihevonen, ja kirjoitettiin ensimmäinen viesti vietäväksi. Näin Rheanhaltiasta tuli viestinviejä.

Tajutessaan vielä nuorena saavansa rahaa informaatiosta ja juoruista tietyissä piireissä Jalaajen toiseksi ammatiksi muodostui informaatiokauppias, kuten hän itse toissijaisen ammattinsa on nimennyt. Joskus tänä aikana tuli myös perinteeksi nimetä jokainen omistettu hevonen Samoojaksi. Ensimmäinen Samooja kuoli maantierosvojen hyökkäyksessä, urheasti vihollisen heittämään keihääseen. Viestinviejien keskuudessa Jalaajen maine on suhteellisen hyvä. Viestinviejän toimet hieman hämärämpien tahojen kanssa kuitenkin hieman huonontavat mainetta.

Elossa varmasti Jalaajen perheestä ovat enää vain sisarukset, isovanhemmat ovat jo kuolleet ja vanhemmat kadoksissa teillä tuntemattomilla.
Locked