Terias, Ajanlan

Kaikkien pelaajien päähahmojen kuvaukset löytyvät täältä. Löydät tältä alueelta myös hahmolistan sekä ilmoitukset hahmokuvausten päivityksistä.
Post Reply
User avatar
LentäväShirkkeli
Posts: 20
Joined: Sun Sep 12, 2021 8:54 pm

Terias, Ajanlan

Post by LentäväShirkkeli »

Nimi: Terias
rotu: Ajanlan, mies
Ikä: 17-kesäinen

Pituus ja paino:
195 cm
69 kg

Siipien kärkiväli:
Lähes 6 metrinen, tarkemmin 590 cm **
Yksittäisen siiven pituus on noin 280 cm

Yleinen matkustusnopeus: **
50 km/tunti
600 km/päivä. Maksimi, jos jaksaa lentää 12 tuntia
300 km/päivä. 6 tunnin lento, Teriasin suosima matkalentomäärä.
Hän usein lentää matkan joko 3 tai 2 erässä.

Lentonopeus:
150 km/h. Maksimi väliaikainen vaakasuora lentonopeus.
Tätä nopeutta Terias ei jaksa lentää pitkään, joten tällä nopeudella ei ole vaikutusta matkustusnopeuteen.

250 km/h. Maksimi syöksynopeus, josta lento pysyy vielä hallussa.
Vielä lyhemmät matkat kuin yllä.

Ulkonäkö:
Pitkät kiiltävän upeat hukset aina vapaina. Suurien siipien ylä reuna on kirkkaan keltainen, jonka alla on valkeaa ja taas keltaista. Keltainen sulautuu rusekaan ja sitten mustaan, minkä jälkeen tulee toinen kirkkaan keltainen raita keskellä mustaa, minkä jälkeen siipien musta alareuna tulee vastaan.
Siivet kiinnittyvät selkään heti käsien lapaluiden alle, jossa siivillä on omat lapaluunsa. Teriasin yläselkä onkin ihmisiin nähden hieman massakkaampi. Lentolihakset usein korostuvat muusta selästä.

Teriasin nenä on pitkä ja kapeahko ja nenä koukkaa hieman ylös päin kuin veneen kokka. Nenä ei kuitenkaan ole pysty, vaan varsin kiilamaisen suora. Kulmakarvat ovat mustat, kapet ja pitkät. Kulmakarvojen muoto on virtaviivainen.
Teriasin silmät ovat keltaiset kuin joillain petolinnuilla saattaa olla. Ihon väri on tumman ruskea kuin joillain maakotkilla. Teriasin piirteet, tummaihonsävy ja keltaiset silmät tekevät nuoresta miehestä terävän näköisen. Sitä hän ei välttämättä kuitenkaan ole muutakuin omasta mielestään.

Teriasin myötäilee oman luontaisen värityksensä tyyliä vaatteissaan ja suosii siksi mustan ja keltaisen yhdistelmää. Yllään hänellä on musta korkeakauluksinen ja pitkähihainen villapaita. Paita on kudottu mustien lampaiden villasta. Lämpimämmillä ilmoilla hän ei pidä tätä villapaitaa yllään. Kun hänellä ei ole villapaitaa, näkee, että Terias on anorektisen laiha. Alanlaneille tälläinen laihuus on kuitenkin tervettä. Villapaidan päällä hän pitää keltaista silkkitunikkaa, jossa on mustia koristekuvioitta reinoilla. Vyötäröllä hänellä on Musta silkkihuivi, jossa on puolestaa keltaisia koristeita. Vyö on usein huivin alla piilossa, mutta on väriltään tumman ruskea kultaisin koristein.
Jalassaan Terasinilla on mustat villahousut, jälleen mustien lampaiden villasta. keltamusta silkkitunikka yltää polvien korkuudelle. Tunikan halkio on lantion puolivälin korkeudella. Jalassaan hänellä on jälleen mustaksi värjätyt pitkävartiset nahkasaappaat.

Kaulassaan hän pitää kultaista ketjua, johon on kiinnitetty tasaisin välein neliskanttisen mallisia kultariipuksia. Oikeassa jalassa hänellä on muutama kultainen koristerengas nilkan ympärillä. Oikeassa hauistaipeessa on yksi kultainen koriste rengas ja vasemmassa ranteessa kolmas. Renkaat omaavat kiekuratyylisen koristemuotoilun, paitsi oikean ranteen koru, joka on leveä rengas. Rannekorun kiekurakoristeet ovat railoja, ja niiden läpi näkee.

Teriasin vasemmalle puolen vyötä on ripustettu tyylikäs miekka, jonka tuppi on musta ja koristus kultainen. Miekka on kapeateräinen ja soveltuu parhaiten pisto iskuihin tai pieniin viiltoihin. Terias ei ole taitava miekkailija ja miekka on pääasiallisesti koriste. Terias on kuitenkin osaavinaan käyttää miekkaa ja hän osaa heilutella miekkaa näyttävän näköisesti. Hän ei kuitenkaan mieluusti lähde miekkailemaan kenenkään kanssa vaan suosii pakenemista ja ilmaiskuja. Puolustautumista varten hänellä on oikealla puolen vyötä vasamia. Jalkajousen Terias yleensä ripustaa vasamien vierelle ennen lentoon lähtöä, mutta maassa hän siirtää jousen usein selkäänsä. Koska jousi saattaa livetä käsistä ja tippua, Terias on kiinnittänyt jousen vyölleen turvanyörillä. Lennosta jalkajousenlataaminen nimittäin on kuitenkin sen verran haastavaa, että jousi on tippunut hänen käsistään muutamankin kerran. Hänen ensimmäinen jousensa meni rikki tällä tavoin.

Terias käyttää jalkajousta, koska tavallisen jousen nuolet yleensä lentävät tuulessa miten sattuu. Vasamat on helpompaa ampua yläilmoista ja voi vielä osuakkin johonkin. Jalkajousi on tosin hitaampi ladata, joten ensimmäisen vasaman kannattaa osua.

Miekan vierellä on pieni puukko, jonka tupin tyyli myötäilee miekan tyyliä. Koristeellinen puukko ei ole niin laadukas ja Teriasin pitää usein olla huoltamassa huonoksi päässyttä terää. Tyylikästä puukkoa ei ole ehkä tehty työpuukoksi.

Vyötäröllä, yleensä silkkihuivin kätköissä hänellä on rahapussi ja toinen pussi muun pienen arvo-omaisuuden säilyttämiseen. Toisinaan hän kantaa selässään reppua, jonne hän on laittanut lopun omaisuuttaan. Terias mieluusti jättää reppunsa jonnekin piiloon puunlatvustoihin, koska ei tykkää kannella kaikkea mukanaan kaiken aikaa.


Luonne ja Vaikutelma:
Terias on poikkeuksellisen rennon oloinen, mikä kielii muille Ajanlaneille hänen nuoresta iästään. Terias on vielä toistaiseksi utelias muita rotuja kohtaan, vaikka suhtautuukin muihin ylimielisesti. Häntä erityisesti kiinnostaa, miten muut kansat pärjäävät maanrajassa ilman lentotaitoa. Taikuus on selkeästi kompensaatio monelle lajeille, mutta esimerkiksi ihmiset harvemmin taikovat. Millä tavoin nämä taijattomat maanmatoset sitten oikein pärjäävät? Ihmisten elämä vaikuttaa työläältä ja vaivalloiselta, eikä Terias täysin ymmärrä, miksi ihmiset huhkivat niin paljon. Saako työnteosta jotain iloa irti? Terias mielummin katsoo kuin osallistuu fyysisesti haastaviin asioihin.

Terias on kuullut, että jotkut Ajanlanit ovat käyneet jopa ihmiskaupungeissa. Tämä kuulostaa Teriasille hieman uhkarohkealta, koska hän epäilee, että lentokyvyttömät kansat saattaisivat kateuttaan sortua väkivaltaisiksi. Siksi hän mieluusti itse pitää turvaväliä uusiin tuttavuuksiin, jotka eivät ole Ajanlaneja. Kääpiöihin hän luottaa enemmän, koska tietää että heidän kanssaan on Ajanlaneilla ollut aina hyvät välit.

Terias voi vaikuttaa lähes veltolta, mutta keskittyessään johonkin hän terävöityy. Hän on varsin tarkka ampumaan jalkajousellaan, mikä on aika tarpeellistakin, jos haluaa osua lennosta yhtään mihinkään. Hän on aika terävänä myös esitellessään miekan heilutustaitojaan. Miekan heiluttelu on kuitenkin pääasiallisesti pelkkää koreografiaa, ja Terias ei ole koskaan suunnitellut oikeasti miekkailevansa kenenkään kanssa.
Terias tosin pitää esiintymisestä ja mieluusti esittelee taitojaan, oli niissä ylpeilynsyytä tai ei.

Terias saattaa terävöityä myös uusien tuttavuuksien kanssa. Ehkä hän haluaa osoittaa arvonsa uusille tuttavuuksille, tai hän haluaa varmistaa asemansa. Terias ei itse ole miettinyt käytöksensä heittelyä, se vain tapahtuu kun tapahtuu. Toisinaan uusi tuttava ei herätä tätä terävöitymistä Teriasissa. Kyseessä on tunnetasoinen reaktio, johon hän ei ole tutustunut juurta jaksaen. Se liittyy kuitenkin jotenkin siihen, kokeeko hän jostain syystä tarpeelliseksi osoittaa arvoaan tai haluaako hän antaa itsestään ylevän vaikutelman. Toisinaan vaikutuksen teko ei kiinnosta ja toisinaan kiinnostaa. Kenties kaikki riippuu päivästä, tavatusta henkilöstä ja tähtien asennosta.

Terias on joissain määrin opportunistinen ja varovainen. Toisinaan Terias tosin sortuu varomattomuuteenkin, jos kokee ympäristön turvalliseksi.

Epäyllättävästi Terias pitää linnuista ja lentää mieluusti erillaisten lintujen kanssa. Loukaantuneita lintuja Terias haluaisi mieluusti auttaa, mutta ei tietenkään osaa. Sen sijaan hän ei pidä lentävistä itikoista, koska toisinaan ne saattavat lentää silmään, nenään tai oikeastaan minne tahansa. Teriasia ei haittaisi, jos itikat katoaisivat ilmoista kokonaan.

Muista kansan edustajista Terias ei yleisesti osaa välittää, mutta saattaa joskus kokea heitä kohtaan sääliä ja päätyä auttamaan heitä. Pääasiallisesti hän ei yleensä ole avuliain tapaus. Ajanlanit pärjäävät aina itsekseen, niin johan on kumma jos eivät muutkin osaa.


Historia:
Teriasin historia ei ole kovinkaan kummallinen. Hän kasvoi äitinsä kanssa. Hän itsenäistyi 12 ja puolivuotiaana. Vaikkakin hän törmää toisinaan vielä äitinsä kanssa silloin tällöin ja siellä sun täällä.

Terias on kierrellyt monissa eri paikoissa, mutta hän ei kamalasti tykkää käydä lämpimillä alueilla. Hän suosii mielummin keski- ja etelä-Ceresiä. Pohjoisin alue, jonne Terias menee on aavikon eteläreuna. Hän nimittäin mieluusti käy joskus katselemassa uusia silkkejä. Silkki onkin ainoa syy, miksi Terias niin pohjoiseen eksyy. Pääasiallisesti hän viihtyy aavikkoa etelämpänä.

Teriasin äidillä oli vahvoja mielipiteitä kaikesta. Nyt Terias haluaa muodostaa omat mielipiteensä. Hänen äitinsä mielipiteet kummittelevat taustalla ja saattavat vaikuttaa ensioletukseen.

Terias kokee sulkasadon muutaman vuoden välein ja tätä varten hän majoittautuu Ajanlanien kylään.


** Lähteitä:
Siipien kärkiväli on arvioitu lajikuvauksen perusteella ja vertailemalle eri lintulajien siipiväliä. Kehon pituuteen nähden noin nelin- tai viisinkertainen pituus on liitämiseen soveltuva ja kehon pituuteen nähden kaksinkertainen siipiväli sopii tarkkuuslentämiseen kuten kolibrilla. Laskin siipivälin suunnilleen puoliväliin näistä pituuksista, minkä pitäisi mahdollistaa liitämisen ja suhteellisen ketteriä lentoliikkeitä. Ei kuitenkaan pikkulintujen tasolla. Lähempänä haukan tai kotkan lentoketteryyttä.
Tämän arvion perusteella yritin siis arvioida millainen hahmoni siipivälin tulisi olla, jotta tietäisin millaisilla siivillä hahmoni voisi lentää. Siipiväli vaikuttaa tietenkin myös millaisessa maastossa hahmoni voi lentää, lähteä lentoon tai laskeutua.

Tietoa sulkasadosta
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sulkasato

Lintujen lentonopeuksia
https://fi.wikiqube.net/wiki/List_of_bi ... ight_speed
Honka, Ihminen vaikko metsänpeikko
Terias, Ajanlan ei ole aina ajallaan
Post Reply