Hyvää uutta vuotta 2022!

Ylläpito tiedottaa täällä sekä pääsivustolla ajankohtaisista asioista. Seuraathan alueen viestejä.
Post Reply
Tinanja
Rakega
Posts: 979
Joined: Sat Sep 02, 2017 4:16 pm
Location: Phoebe
Contact:

Hyvää uutta vuotta 2022!

Post by Tinanja »

Vuoden vaihde meni ohitse liiankin kovaa vauhtia, ja hieman jo perinteeksi muodostunut vuodenvaihteen kertaus kuluneesta vuodesta on paikallaan Ceresin osalta. Vuosi on kulunut melko lailla tasaiseen tahtiin Ceresin osalta ja ensimmäisenä asiana täytyy nostaa esiin pelin ilmapiiri - ja kiittää jokaista siitä! Meillä on hieno, kannustava ilmapiiri, jota on syytä vaalia ensi vuonnakin - ja sitä seuraavina vuosina. Jäsenet ovat aktiivisia, pelit etenevät ja mielenkiintoisia juonia on pelattu ja on tuloillaan. Myöskään tapahtumilta ei ole päästy välttymään, näistä mainittakoon esimerkiksi miitit ja syksyllä aloitettu uusi ryhmäpeli!

Ceresiin on tiensä löytänyt vuoden aikana myös kaksi uutta jäsentä, miu, ja LentäväShirkkeli! Lämpimästi tervetuloa vielä kerran, ja toivottavasti taipaleenne Ceresissä tulee olemaan pitkä ja mielenkiintoinen!

Miittejä on ollut nykyaikaan sopivasti online-versioina, ja oikeaa, kasvokkain tapahtuvaa miittiä ei näillä näkymin ole suunnitteilla vallitsevan maailmantilanteen vuoksi. Miittien aikana on enemmän tai vähemmän keskusteltu Ceresiin liittyvistä asioista, kuten juonista, hahmoista ja mm. suunniteltu rapujuhlia. Vierailevia tähtiä, kuten kissa, on myös näkynyt! Tätä kohta jo perinteeksi muodostunutta miittailua olisi tarkoitus jatkaa myös tänä vuonna säännöllisesti, ja toivottavasti näin lisätä yhteisöllisyyttä, sitoutumista ja ennen kaikkea lisätä myös tarvittaessa inspiraatiota ja uusia ideoita, kun pääsee samanhenkisten kanssa pallottelemaan ideoita pelien suhteen. Joulutauon jälkeen vuoden 2022 ensimmäinen online-miitti pidetään tammikuun viimeisenä lauantaina 29.1. klo 18-20 tuttuun tapaan Discordissa.

Ryhmäpelien osalta Ceresissä on meneillään niitä jopa kaksin kappalein! Pidempänä ja nyt jo lähes kaksi kolmasosaa pelattuna on suuri sivujuonemme, jonka olisi jälleen tarkoitus jatkua lähiaikoina. Vuoden aikana sivujuoni on edennyt jonkin verran: sivujuoneen liittyvä peli Historian havinaa leirinuotiolla on pelattu loppuvuoden 2020 ja alkuvuoden 2021 aikana. Varsinaista juonta edistävänä suurimpana pelinä tämän vuoden aikana on pelattu Terrile -peli, ja edelleen meneillään oleva Ajan Miekka -peli. Terrilessä seurue tapasi eristyksissä elävän Atlashaltiayhteisön, joka väitti Ajattoman Salin olevan vain pienen matkan päässä Terrilestä. Metsän lävitse käveltyään seurue saapui metsäaukiolle, ja löysivät henkilön, joka oli vienyt Ajan Miekan. Mitä salaisuuksia tämä kyseinen henkilö voikaan vielä kantaa, ja miten seurueen käy uhkien muodostuessa yhä realistisemmiksi? Riittävätkö matkalla kerätyt liittolaiset ratkaisemaan Valtiaslohikäärmeestä johtuvan ongelman?

Sivujuonen lisäksi Dionessa on tällä hetkellä meneillään vapaampimuotoinen ryhmäpeli rapujuhlien muodossa. Tätä on hyvä pitää esimerkkinä yhteisöllisyydestä ja aktiivisuudesta, jota meillä on, sillä pelin alkuperäinen idea on tullut miitissä esille, ja toteutettu sen aikana käydyn keskustelun perusteella. Tiedosssa on hyvää ruokaa, uusia tuttavuuksia ja tapahtumaa mantereen pääkaupungissa!

Suurimpana varsinaisena muutoksena Ceresissä vuoden aikana on ollut sivutilan tarjoajan muutos ja sivuston muutto. Se ei kovin paljoa näkynyt foorumin käyttökatkosta lukuunottamatta käyttäjille, mutta paransi sivutilan ominaisuuksia, ja toivottavasti jatkossa myös toimintavarmuutta. Lisäksi tärkeänä muutoksena sivutilaan kuuluu myös SSL-sertifikaatti, joka parantajaa erityisesti foorumin tietoturvaa.
Lisäksi sivuston osalta on tehty korjauksia teksteihin, ja tämä tekstien läpikäynti ja korjailu jatkuu myös ensi vuoden puolella. Merkittävämpinä muutoksina voisi esiin nostaa Discordiin laaditut ohjeet ja säännöt, sekä Pelaajaksi-osion (sekä sääntöjen) päivittäminen pääsivustolla. Tekstipäivitykset on pitkälti aloitettu rotuja koskevista teksteistä, mutta tekstiä on paljon, ja suurin osa siitä on vuosien, osa vielä jopa vuosikymmenen takaa, joten työtä riittää.

Kaikenkaikkiaan vuosi on ollut loistava näin ylläpidon näkökulmasta. Erityisen tyytyväinen olen ilmapiiristä, yhteisöstä ja siitä ettei suuria epäaktiivisuuden kausia ole ollut pitkään aikaan. Pelit etenevät aktiivisesti, hahmojen kehityskaaria on nähty tänäkin vuonna ja uusia mielenkiintoisia juonia on tuloillaan.

Ylläpito kiittää ja kumartaa, ja toivottavasti myös ensi vuosi on yhtä tapahtumarikas ja aktiivinen kuin mitä tämäkin! Iso kiitos kaikille yhteisöön kuuluville, olette mahtavia ja jokainen teistä on tärkeä osa Ceresiä.

-Tinanja, Arlin ja Kuparirapu
Post Reply