Väkivahva orjasoturi Hector, sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
User avatar
Arlin
Rakega
Posts: 99
Joined: Sat Sep 02, 2017 8:10 pm
Location: Karan

Väkivahva orjasoturi Hector, sivuhahmo

Post by Arlin »

Nimi: Hector Rothenroc (muistaa vain etunimensä)
Rotu: puolhaltia (puoliksi ihminen ja puoliksi Za’haninhaltia)
Ammatti: orjasoturi (entinen armeijan palkkasoturi)
Sukupuoli: mies
Ikä: 72 (fyysisesti päälle 20)
Kotipaikkakunta: Phobos. Nykyisin asustaa mantereen keskiosissa ja Phoeben lähialueilla

Ulkonäkö:

Hector on suuri, voimakasrakenteinen mies, joka pystyy tarpeen vaatiessa helposti kantamaan aikuisen ihmisen käsivarttaan kohden ja enemmän. Koska Za’haninhaltian muistuttavat muutenkin paljon ihmistä, Hectorissa ei näy hyvin haltian veri muuta kuin pituutensa suhteen. Puolhaltian pituus on jopa Za’haninhaltioille aika korkea, 171 cm.

Hectorin menneisyys jätti hänelle pysyvät, tummanruskeat palovammat hänen ylävartalon oikealle puolelle. Tummat jäljet näkyvät selkeästi hänen muuten vaalealla ihollaan. Palovammat menevät Hectorin päätä pitkin viistosti niin, että vain aivan vasemmalla puolella päätä kasvaa enää muutama valkoisen harmaa hius, jotka yltävät korvan tuntumalle. Vammojen kohdalta pää näyttää hiukan kuhmuraiselta, mutta toiselta puolelta pää on muuten kuin ihmisen, hiukan teräväkärkistä korvaa lukuun ottamatta. Puolhaltian ikä tosin näkyy hiukan terveellä puolella kasvoja. Hectorin ruskeat silmät ovat syvällä silmäkuopissa. Molemmat silmät ovat säilyneet suunnilleen ehjinä palolta, vaikkakin oikea silmä on aavistuksen vasenta heikompi. Vasemman silmän yläpuolella kasvaa valkeat, heiveröiset kulmakarvat, kun taas oikean yläpuolella ei kasva enää kulmakarvoja. Puolhaltian nenä on kapea ja vain päältä tumma. Hectorin katse on rauhallinen ja ilmehdintä vähäistä.

Hector omistaa paljon lihaksia ylävartalossaan, jotka ovat tulleet hänen soturina olon aikana armeijassa. Palovammat menevät hänen oikeasta hartiastaan käsivartta pitkin sormiin asti. Hectorin oikea käsivarsi on kokenut kaikkein voimakkaimmat lieskat, mutta on syystä tai toisesta säilynyt muuten toimintakykyisenä.

Vaatetus:

Hector ei orjana ollessaan saa ollenkaan päättää asuaan, vaan hänen on laitettava ylleen sitä, mitä omistaja sattuu hänelle antamaan. Yleensä vaatteet ovat hyvin yksinkertaiset. Puolhaltialla on nykyisin päällään harmaan valkoinen tunika, jonka hihat ovat revenneet lyhyiksi, ja harmaat housut. Hector kantaa myös olassaan hänen vanhaa, repeytynyttä, ruskeaa viittaa, mikä muistuttaa nyt enemmänkin huivilta.

Omistaja pitää lukitussa arkussa hevosvaunuissaan Hectorin kaikkia muita varusteita, joita puolhaltia tarvitsee otellessaan, mutta omistaja jakaa varusteet vain taistelun ajaksi. Otteluissa Hectorilla on tunikansa päällä teräksellä vahvistettu nahkahaarniska, oikealla olkapäällään metallisuoja ja jaloissaan kookkaan näköiset nahkasaappaat. Omistaja jakaa myös otteluiden ajaksi, kookkaan kivimiekan, joka on yleensä ketjuilla tarkasti lukittu kärryjen perälle.

Luonne & tavat:

Hector on aina maltillinen ja antaa itsestään rauhallisen kuvan oli hän sitten keskellä taistelua, puhumassa omistajalleen tai joskus harvoin puhuessaan jollekin toiselle. Puolhaltia on hyväksynyt tilanteensa, eikä koe aggressiivisen käytöksen auttavan siihen kuin mihinkään muuhunkaan tilanteeseen.

Pitkäaikainen orjatyö on johtanut siihen, ettei Hector ole usein päässyt keskustelemaan muille kuin vaihtuville omistajilleen. Silti syvältä muistin perukoilta tältä löytyy ystävälliset käytöstavat ja kohteliaisuudet, mikäli tämä sattuu kohtaamaan jonkun muun. Puolhaltia huomioi aina muut ennen itseään ja koittaa parhaansa auttaakseen muita. Tämä kuuntelee toisten huolia tarkkaavaisesti ja vastaa yleensä lyhyesti syvällä äänellään takaisin. Hectoria on hankala saada vihaiseksi, eikä tämä osaa kantaa kaunaa kovin pitkään melkein kenellekään. Edes omistajiaan tämä ei erityisemmin katso vihamiehikseen. Hän katsoo olevansa elossa heidän takiaan ja olevansa vielä velkaa heille.

Hectorilla on tapana seurata ympäristöään ja muita huolellisesti. Hän ajattelee asioita syvällisesti ja pohtii usein maailman tapahtumia filosofiselta näkökulmalta.

Taistelussa Hector luottaa paljon lihasvoimaansa sekä muiden tapaa aliarvioida häntä. Jokainen miekanhuitaisu on hiukan hidas, mutta tarkkaan harkittu. Puolhaltian keho puolestaan liikkuu tarpeen vaatiessa monelle yllättävän nopeasti. Yllätyksellään tämä pyrkii usein riisumaan toisen aseistaan tai pelotella kokemattomampia lopettamaan taistelun.

Hector tuntee kehossaan heikkoa magiaa, mutta hänellä ei ole mitään muistikuvaa, kuinka käyttää sitä.

Menneisyys:

Hector syntyi Phobokseen maanviljelijäperheeseen. Siellä hän auttoi usein vanhempiaan pellon joka päiväisissä tehtävissä, mutta tajusi jo nuorena haluavansa puolustaa Tritonilaisia. Tämän johdosta hän liittyi 20 vuoden ikäisenä palkkasoturiksi Tritonin armeijaan, missä häntä ei aluksi otettu vastaan kovin hyvin. Hector kantoi kevyesti painavia aseita, hänellä riitti myös kiitettävää taitoa niiden käytössä, mutta hän ei vain tullut muiden kanssa hyvin toimeen. Muut soturit ja hänen esimiehensä vain kummastelivat nuoren puolhaltian tapaa aloittaa filosofisia keskusteluja. Armeija elämä alkoi käydä tuskaiseksi, kunnes kahden vuoden päästä hänen osastolleen liittyi toinen, paljon lahjakkaampi puolhaltia, joka ymmärsi häntä. Samoihin aikoihin hän tapasi myös jousta käyttävän haltian armeijassa. Kolmikko ystävystyi nopeasti ja pian heistä tuli erottamaton tiimi, jotka lähetettiin usein yhdessä heidän doyobon käskystä erikoistehtäviin.

Elämä armeijassa loppui olemasta turhauttavaa ja jatkui niin lähes seuraavat 20 vuotta. Yhtenä iltana toinen hänen kavereistaan, lahjakas puolhaltia, katosi salaperäisesti tehtävän aikana. Pian hänet oletettiin jo kuolleeksi ja Hector pohti tapahtuman johdosta armeijasta eroamista.

Vuosien päästä Hector löysi itsensä Phoeben reunalla taistelun keskeltä, missä Hector lopulta hävisi ja tuli vakavasti poltetuksi. Taistelun seurauksena puolhaltia menetti muistinsa lähes kokonaan ja löysi itsensä herättyään orjavaunuista.

Aseistus:

Hector käyttää orjatappeluissa kahdenkäden paksua kivimiekkaa, mikä toimii melkeinpä paremmin nuijana kuin miekkana. Miekka on valmistettu yhdestä, rautaa sisältävästä lohkareesta. Ison kokonsa vuoksi, miekka on vahvistettu hiukan magialla pysyäkseen paremmin kasassa. Aika on saanut muuten harmaan miekan hiukan jo vihertämään sammaleesta, vaikka sen teho on säilynyt vielä ennallaan.

Miekan lisäksi Hectorilla on aseinaan iso kokonsa, nyrkkinsä ja potkunsa, mikäli miekka ei ole käytettävissä tai niiden käyttö tulee kätevämmäksi.

Muuta:

Parhaillaan Hector kulkee orjavaunuissa kuljetettuna Länsirannikon alueilla kiertäen laittomissa orjataisteluissa kaupunkien ja kylien ulkopuolilla.

Kontaktit:

Orjanpitäjä pitää Hectoria vankinaan sen jälkeen, kun osti hänet isolla rahalla muutama vuosi sitten toiselta orjapitäjältä. Orjanpitäjä on noin kolmekymmentä vuotta vanha, lyhytkokoinen ihmismies. Hector on hänen ainoa orjansa.

Vareo Berenthalin Hector tapasi Phoeben laidalla laittomassa taisteluringissä, jossa molemmat tappelivat toisiaan vastaan paljain nyrkein. Puolhaltia tuntee tämän vain etunimeltään.

Peleissä:

Alamaailman rinki
Lakimies Firdorn | Katuvaras Lalfar
Post Reply