Satamatyöläinen Dirge, Sivuhahmo

Etsitkö jotakin tiettyä puolipää- tai sivuhahmoa? Löydät kaikki muut hahmot tältä alueittain listattuina.
Post Reply
Kuparirapu
Rakuza
Posts: 652
Joined: Mon Sep 04, 2017 8:30 pm

Satamatyöläinen Dirge, Sivuhahmo

Post by Kuparirapu »

Dirge
Phoebessa asuva satamatyöläinen

Luvan kanssa lainattavissa @Kuparirapu

Ulkonäkö:
Dirge on parkkiintunut, jykevärakenteinen mies leveillä hartioilla ja tynnyrimäisellä vartalolla. Karheat kämmenet, päivettynyt iho ja varsinkin kasvojen lukemattomat ohuet rypyt ovat todisteena eletyistä vuosista satamassa ja merellä. Kuulamaisen sileä päälaki on jo kaljuuntunut kokonaan, mutta tämän vastapainoksi Dirge omistaa melkoisen muhkean parran joka työntyy alas kuin lapionterä. Raskaan otsan alta löytyy kirkkaanväriset silmät, joissa löytyy kyllä ankaraa terää kaikille tarpeen vaatiessa. Mutta iloisena Dirgen silmät suorastaan huokuvat lämpöä, ja rehevä nauru tuntuu kumisevan syvältä rintakehästä.

Luonne:
Mies on rehti, jämerä ja pitää periaatteistaan kiinni. Joskus jopa härkämäiseen jääräpäisyyteen asti, mutta kyllä Dirge järkipuhetta kuuntelee. Ikä on Dirgelle enemmänkin syy jonka piikkiin laittaa pienen lepotauot, samoin kuin mitta jolla painaa nenäkkäät nuorempansa paikalleen. Vanhana merimiehenä Dirge on miltei aina valmis pikku kärhämöintiin, mutta vihaiseksi hänet saa vain avoimen epäystävällisellä käytöksellä. Väkivalta, rikokset, viattomien ahdistelu, ne ovat kaikki Dirgestä yhtä väärin. Satamakortteleissa ystäviä ja tuttuja autetaan ja tuetaan, koska joukossa on voimaa ja suojaa.

Menneisyys:
Phoeben satama-alueella syntynyt ja kasvaneena Dirge tunsi vetoa merille jo nuorukaisesta alkaen. Hän eteni satamapojasta lastausapulaiseksi, ja loikkasi heti tilaisuuden saatuaan kauppalaivan kyytiin. Laivalla hänestä suoriutui reheväsanainen ja rehti miekkonen, ja kun edellisestä laivasta paikka jätti niin mies siirtyi seuraavaan. Miltei viiden vuosikymmenen aikana Dirge on ehtinyt nähdä niin Tritonin, Dionen kuin itärannikon saaristonkin joko laivan kannelta tai satamista käsin. Osaaville käsille ja vahvalle selälle on aina tarvetta, eikä mies ole toivonut elämältään paljoa enempää. Kiertelevälle merimiehelle ja rosoiselle satamajätkälle kertyi myös naistuttavuuksia satamasta jos toisestakin, eivätkä nämä olleet pelkkiä lämpimiä ystävyyssuhteita. Dirgen elämään on mahtunut myös vilpitöntä rakkautta johon hän on saanut vastakaikua, mutta aloilleen hän ei ole koskaan malttanut asettua.
Nyt, parhaiden vuosiensa jäätyä hiljalleen jo taakseen, on Dirge asettunut Phoeben tutuille laitureille muiden kaltaistensa joukkoon, tarinoiden menneistä päivistään ja odotellen elämänsä iltahämärää. Phoeben satamassa on vain harvoja, jotka eivät miestä tuntisi ja muistelisi lämmöllä, tai olisi vähintäänkin kuunnellut Dirgen hurjia juttuja joskus lasin äärellä.
Post Reply