Majatalot & liikkeet – manner

Tässä on lista kuvauksista, jotka on kirjoitettu Ceresin mantereella sijaitsevista majataloista ja erilaisista liikkeistä. Listasta voi hakea ctrl/cmd+F näppäinyhdistelmällä. Ensimmäisenä otsikkona on kaupunki, jossa liiketoimintaa on, ja sen jälkeen aakkostetussa järjestyksessä kaikki kyseisessä kaupungissa olevat liikkeet, joista on kirjoitettu kuvaus.

Dione

Hirvivaakuna

Kirjoittanut Tinanja.

Cjësterina Devrutin majatalo pienemmän toriaukion läheisyydessä. Yleisvaikutelma paikasta on erittäin siisti ja huoliteltu: se ei pröystäile kalleudellaan, vaan on useimpien hintahaarukkaan sopiva, mutta se on pidetty hyvin. Majatalo on aina siisti ja siivottu, ja näyttää erittäin vieraanvaraiselta paikalta. Huoneet ovat pienehköjä, mutta niistä löytyy se, mitä tarvitseekin. Ovet ovat avoinna kaikille, mutta majatalo on yleensä hyvin rauhallinen napakan emännän pitäessä muut ruodussa.

Ruoka on perusruokaa: edullisista raaka-aineista valmistettua, mutta hyvin maustettua ja monipuolisesta ruokalistasta. Hintataso majatalossa on edullinen, ja hinta-laatusuhde on kohdillaan. Majatalon emäntä itse huolehtii suurimmasta osasta majatalon toiminnoista ja satunnaisesti tämä palkkaa jonkun kiireapulaisekseen.

Teurastettu Prinssi

Kirjoittanut Tinanja, alkuperäinen teksti: Viherkivi

Kotoisa, hieman syrjässä pääkaduilta sijaitseva Teurastettu Prinssi on nimestään poiketen hinnoiltaan melko arvokas, mutta laadukas taverna. Se on myös paikka, jossa kukaan ylimystöstä ja varakkaista ei kerro käyvänsä, mutta silti he viihtyvät naisten (ja miksei miestenkin) seurassa hyvän ruuan ja viinin ohessa. Tavernalla onkin oma nimikkiviininsä, Teurastetun Prinssin veri, joka pitkällä käymisajallaan ja täyteläisellä maullaan houkuttelee maistelijoita pidemmältäkin. Taverna sijaitsee sataman ja pääkadun välimaastossa asuinkortteleiden seassa.

Portinvartija -kievari

Kirjoittanut Tinanja.

Dionen muurien katveessa, melkein pääporttien vierellä sijaitsee Portinvartija-niminen sammalkattoinen kievari. Se on pyöreäksi tehty kivirakennus, jonka kivinen katto on jo sammaloitunut aikoja sitten. Sen pihaa ympäröi korkea aita, jonka tarkoitus on pitää sinne palautetut hevoset pihapiirissä. Hevosia vuokraava ja palautettuja hevosia Ledan suunnalta matkaavilta vastaanottavassa kievarissa on myös tarjolla ruokaa ja olutta, muttei majoitusta.

Paikan omistaa jo harmaantunut mieshenkilö, joka pitää piippunsa polttelusta. Tällä on työntekijäna kaksi henkilöä: vaimonsa, joka laittaa ruokaa ja auttaa kievarin ylläpidossa, ja tallin ja hevosen hoitaja, nuorempi mieshenkilö, joka tekee pitkää päivää rakastamiensa eläinten kanssa. Pihapiirissä, kievarin takana, muurien vierellä on pieni talli, mutta hevoset viihtyvät pääsääntöisesti ulkona. He tekevät läheistä yhteistyötä Ledassa olevan Chevalien kievarin kanssa.

Esiintynyt pelissä Pari puuttuvaa yrttiä ja ikäviä kirjeitä.

Puolikuunkadun yrttipuoti

Kirjoittanut Celeb & Tinanja.

Puodista saa nimensäkin mukaisesti kaikenmaailman yrttejä, ja niistä valmistettuja litkuja ja tuotteita. Siellä pyöritetään myös pienimuotoista parantajantoimintaa ja hintaluokaltaan on melko keskitason mukaista. Puoti on pieni, kotoisa ja siitä on rajattu seinällä vasemmalla oviaukosta katsottuna pieni tila parantajantoiminnan pyörittämistä varten. Sisäänastujaa tervehtii voimakas erilaisten yrttien tuoksuva sekoitus, joka tuntuu hyvin ylitsepääsemättömältä hetken aikaa, ja sen jälkeen mukavalta, miellyttävältä. Puoti on valaistu miellyttävästi ja suuret ikkunat luovat lisää valoa muutoin pieneltä vaikuttavaan tilaan. Kapeat hyllyt ovat täynnä erilaisia purkkeja ja pulloja.

Henkilökuntaa puodissa pyörittävät perheen kesken Melissa, Rosmarja, Ronanja sekä Natalwyn, ja puoti sijaitsee Puolikuunkadun eteläpuoleisssa päädyssä nimensäkin mukaisesti. Tämä katu johtaa keskustasta poispäin etelään.

Esiintynyt pelissä Savuisessa kapakassa, peliä ei löydy enää foorumilta.

Savuinen kapakka

Kirjoittanut Tinanja.

Dionen uhkapelien keskustaksi sanottu Savuinen kapakka sijaitsee lähes pahamaineisella satama-alueella. Siellä pelataan aina rahasta korttia ja noppia, eikä muita panoksia hyväksytä. Olut virtaa, piippuja poltetaan suitsukkeiden ja lyhtyjen lisäksi ja kapakassa harvoin näkee edes kunnolla eteensä, sillä likaiset ikkunatkaan eivät luo tummiksi kuluneisiin sisätiloihin lainkaan valoa. Kapakka on rikollisten ja merimiesten suosiossa, sillä se ei rajoita piipun-/tupakanpolttoa ja olut on erittäin halpaa, tosin vedellä useampaan kertaan jatkettua.

Kooltaan Savuinen kapakka on melko pienehkö, sinne mahtuu vain noin korkeintaan kolmisenkymmentä henkeä, ja silloinkin ahtaasti. Sisustus on hoidettu pyörein pöydin ja raskain penkein, ettei niitä jakseta paiskoa toisten niskaan. Kapakalla on aukioloaikoinaan kaksi ovimiestä turvaamassa työntekijöitä mahdollisten tappeluiden varalta, eivätkä tappelut ole harvinaisia.

Esiintynyt pelissä Savuisessa kapakassa, peliä ei löydy enää foorumilta.

Savukaarni

Kirjoittanut Coral/Ulrf, laajentanut Tinanja.

Savukaarni on melko pahamaineinen kapakka jossa liikkuu paljolti Dionen ns. alamaailman väkeä. Kapakassa on alati meneillään jonkinlaisia laittomia suunnitelmia. Siellä pelataan palon uhkapelejä, ja niissä myös huijataan. Humalaista väkeäkin löytyy yleensä runsaasti. Tunnelma on usein hyvinkin rento ja riehakas ja vartijat pitävät paikan ratsaamisesta aina säännöllisin väliajoin saadakseen määrättyä sakkoja kaupungin kassaa lihottomaan.

Kapakan pitäjät eivät ole kiinnostuneita muusta kuin rahasta, jota liiketoiminta tuokin sataman keskusta-alueella erittäin hyvin. Kapakka on sisustettu seiniin ja lattiaan pultatuin penkein ja pöydin, ja siellä on jonkin verran myös irtotuoleja, jotka tosin hajoavat säännöllisin väliajoin tappeluiden johdosta. Pikkurikollisten suosikkipaikka. Melko halpa yleinen hintataso, mutta erikoisemmasta tarjonnasta joutuu kuitenkin pulittamaan enemmän. Sisäänkäynti kapakkaan sijaitsee pienellä sivukujalla, ja sitä valaisevat molemmin puolin himmeät lyhdyt.

Henkilökuntaan kuuluu mm. nuori, kaunis ihmisnainen Teresa, joka osaa tosin jo pitää puoliaan miesten keskellä.

Esiintynyt pelissä Merta ja merirosvoja.

Phoebe

Hopeinen ankkuri

Kirjoittanut Dalamar.

Yleisvaikutelma majatalosta on hyvin lämminhenkinen, tasokas, ja sen puolesta myös melko hintava. Huoneet ovat siistejä ja tilavia ja kalleimmista huoneista on kaunis merinäköala sataman ylle. Palvelu on mairittelevaa ja ruoka herkullista ja hyvin valmistettua. Asiakkaita palvelevat majatalonpitäjien lisäksi lukuisat palvelustytöt ja -pojat asiakkaan pyyntöjen mukaan. Alakerrassa on ympäri vuorokauden auki anniskelutila, josta saa ruokaa ja  juomaa.

Esiintynyt pelissä Yöstä yksinäinen avun löytää…

Wanha Lohikäärme

Wanha lohikäärme on erityisesti kaikkien joukosta erottuvien suosima paikka niin Ajanlaneista maagikoihin ja rikollisiin. Paikka toimii majatalona ja kapakkana sekä suosittuna lounaspaikkana sijaintinsa puolesta. Se sijaitsee Phoeben muurien läheisyydessä kauppatien varressa.

Sen sisustus ja sisätilat vaikuttavat hieman hämäriltä pienten ikkunoidensa takia, mutta sitä on yritetty vähän pehmentää ja valaista lisää lyhdyin, joita poltetaan vuorokauden ympäri. Alakerrassa sijaitsee ravintola-kapakka, jonka asiakastila on tungettu täyteen tuoleja ja pöytiä jotta mahdollisimman moni pääsee sisälle istumaan ja syömään. Yläkerrassa sijaitsevat melko pienet, mutta kohtuullisen siististi huoneet yöpymistä varten. Hintataso majatalossa on keskitasoa.

Wanhaa lohikäärmettä pitää Marissa, joka on myös majatalon emäntä. Tämä pyylevä, hyväntuulinen nainen kyättää kausittaisesti edullista työvoimaa – häneltä kannattaa kysellä lyhytaikaista, joskin raskasta työtä majatalosta siivoamisen ja ruuanlaiton parissa.

Esiintynyt peleissä Hämärää postinjakoa ja Sateisena päivänä lähellä satamaa…

Muut alueet

Chevalien Kievari, Leda

Kirjoittanut Ulfr.

Mukava, viihtyisä, ehkä jopa kotoisa kievari, josta saa erittäin hyvää ruokaa. Ovista sisään astuessa on aula, jossa yleensä on joku työntekijöistä. Aulassa on kaksi ovea, joista toinen oikealla vie käytävään josta löytyy kievarin muutamat makuuhuoneet. Toinen vasemmalla vie baarin ja ruokasaliin. Kievarilla on pieni talli, missä on muutama vuokra/osto hevonen. Hintataso paikassa on keskitasoa ja se on suosittu kokoontumispaikka Ledassa.

Työntekijöinä ovat omistajapariskunta Amalda ja Eustorgio Chevalie , sekä pari kausittaista työntekijää. Kausi työntekijät saattavat vaihdella, sillä välillä he ovat rahaa kerääviä matkaajia. Kievarin emäntä ja isäntä ovat molemmat suuria ihmispersoonia. Amalda on iloinen ja aina työnteossa. Hän on se joka yleensä löytyy aulasta ja jos häntä ei löydy aulasta on hän ruokasalissa juttelemassa ihmisten kanssa.  Eustorgio tykkää kertoa tarinoita ja hänet saattaa iltaisin löytää ruokasalista tarinoimasta nuoruuden seikkailuistaan. Hän on myös kievarin kokki.

Esiintynyt pelissä Pari puuttuvaa yrttiä ja ikäviä kirjeitä.

Harjavan kievari, kauppatie Phoeben lähellä

Kirjoittanut Ulfr.

Yleisvaikutelma
Kievari sijaitsee kauppatien varrella noin puolen päivän matkan päässä Phoebesta (ratsain). Kauppatietä kohden kievari sijaitsee varsin näkyvällä paikalla. Kauppatien ja pihatien risteyksessä kievariin ohjaa riippuva puinen kyltti, jossa luki oksista muodostetuin kirjaimin: “HARJAVAN KEIVARI”. Tekstin alle oli taiteiltu oksista aukiota päin osoittava nuoli. Kyltissä on koukku johon iltaisin ripustettiin kynttilä näyttämään tietä matkalaisille. Tielle päin on selvästi yritetty kasvattaa puita suojaksi. Ne eivät kuitenkaan tuo paljoa suojaa sillä rakennuksia ympäröi pellot molemmin puolin. Päärakennuksen takaa alkoi metsä joka vähitellen kasvoi kiertämään pellot.

Kievari on varsin viihtyisä paikka, kuin pieni kylä keskusaukioineen ja muutamine rakennuksineen. Vanhalle maatilalle johtaa kauppatieltä leveähkö pihatie mikä avautuu aukioksi rakennusten keskelle. Aukion keskellä on tummalla puulla katettu kaivo. Kaivon päällä on yksinkertainen vinssi josta roikkui köysi. Köyden päässä oli puuämpäri, joka lepäsi kaivon tummalla kannella. Kaivosta näkee, että se on vanha. Kaikki puuosat olivat tummuneet iän myötä käytössä ja kosketuksessa veteen. Suoraan pihatietä vastapäätä aukion toisella puolella on haalean keltainen päärakennus. Se on vanha kaksi kerroksinen maatila, jonka toinen kerros näytti siltä, että se on puolikas kerros. Talon eteen on rakennettu riukuaita johon voi kiinnittää hevosen, sisällä käynnin ajaksi. Ovelle johtaa kolme porrasta ja kuisti. Ovi on usein hyvällä säällä auki. Eteisaula oli isohko, mutta aulassa oli vain yksi ovi ulko-oven lisäksi. Tuosta ovesta pääsi pidemmälle taloon. Se kuitenkin oli pääasiassa kiinni. Aulassa oli pieni pöytä, jonka takana istui joku työntekijöistä ottamassa asiakkaita vastaan.

Asukkaaksi kievariin ilmoittaudutaan päärakennuksessa, josta matkaajat ohjataan oikeisiin rakennuksiin. Päärakennuksessa asuvat omistajat perheineen, työntekijät ja sieltä voi vuokrata kalliimman ja hieman paremman huoneen. Muille asiakkaille on kunnostettu huoneita vanhaan punaiseen latoon, siihen mikä sijaitsi talon vasemmalla puolella. Päärakennuksen oikealla puolella on talli ja toinen lato. Tallin seinustalla oli myös aita hevosille. Se pysyi pidempään varjossa kuin päärakennuksen edellä oleva aita. Talli oli varsin tilava ja oven vasemmalla puolella oli pino ämpäreitä joita sai lainata hevosten juottamiseen. Lato oli kunnostettu ajan kanssa illanvietto ja ruokapaikaksi. Sinne johti puinen ovi, jonka yläpuolella luki puisin kirjaimin ‘Pikku keittiö’. Latoon oli rakennettu pieni baaritiski jonka takana oleva ovi johti ilmeisesti keittiöön. Tiskin toisella puolella oli muutama kymmenen pöytää ja tilaa riitti vielä pienelle tanssilavalle. Siellä vieraat saivat käydä ostamassa ruokaa tai vaihtoehtoisesti viettää iltaa. Keittiö ei siis ollut oikeastaan pieni.

Työntekijät
Kievaria pitää ihmismies Asra Arveja ja tämän perhe. Perheeseen kuuluu Asran vaimo Leeta ja heidän neljä lastaan Elisha, Thian, Eli, Leony. Lisäksi heillä on kaksi muuta työntekijää Miksha ja Ilinaja.

Asra hoitaa tilaa. Heillä on vielä pieni pelto ja muutamia eläimiä, joita kasvatetaan ruuaksi kievariin. Välillä hän käy metsästämässä kievarin keittiöön tasokkaampaa ruokaa. Leeta on yleensä keittiöllä joko tekemässä ruokaa tai tarjoilemassa. Hänen jaloissaan pyörii yleensä perheen nuorin tyttölapsi Leony. Leetaa keittiöllä auttaa keittiöapulainen haltianainen Ilinaja. Päärakennuksessa matkalaisia yleensä opastaa sosiaalinen Elisha. Elisha on Arvejan lapsista vanhin ja perii tilan avioiduttuaan. Tallia hoitaa Miksha. Miksha on ihminen, mutta muistuttaa paljon aavikkopeikkoa. Häntää hänellä ei ole. Silloin kun tallinhoitaja Miksha on vapaalla hänen töitään hoitaa Thian. Thian on komea ja hänessä on nuoren miehen itsevarmuutta. Hän on Elishaa muutaman vuoden nuorempi, mutta he muistuttavat toisaan paljon. Thian on sanavarma ja yhtä hymyilevä kuin muutkin perheestä. Sen sijaan nuorempi veli Eli oli hiljainen ja hieman sisäänpäin kääntynyt ja avustaakin sen takia usein isäänsä metsällä ja tilusten hoidossa.

Historia
Harjavan kievari perustettiin, kun kauppatie alkoi käydä vilkkaammaksi, eikä maatilan pitäminen kauppatien varrella ollut enää järkevää. Kanoja ryövättiin ruuaksi, hevosia varastettiin. Paikka on vieläkin perustajien suvun hallussa. Kievari toimintaa on laajennettu pikku hiljaa siihen loistoonsa mitä se nyt on, sillä matkaajat pysähtyivät useasti kievarissa, sen otollisen sijainnin vuoksi.

Hintataso
Kohtuuhintainen. Huoneista halvimmat ovat 7 hr ja kalliimmat 9hr. Yö + yksi ruoka on 3 kr, Yö + 2 ruokaa on 6kr.
Hinnat sovellettu esimerkkihinnoista (talvella kalliimpaa):

Laimea olut 3 pr/tuoppi
Vahva olut 6 pr/tuoppi
Kaakao 9 hr/muki
Limonadit 2-4 pr/lasi
Mehut 1-3 pr/lasi
Sima 4-5 pr/lasi
Vesi on ilmaista jos syö kievarissa yöpyy, muuten 1 pr/tuoppi

Aterian hinta on yleensä 8 – 10 hr, mutta kalliimmat raaka-aineet saattavat nostaa hinnan 2 -3 kr. Ruokaan sisältyy usein ruokajuomana viiniä ja ruoka on usein jotakin keittoa, laatikkoa tai pihvi ja jotain lisukkeita. Jonkinlaista salaattia löytyy yleensä myös.

Esiintynyt peleissä Lohikäärmekilta & Toveruuden tie.

Shantama, Selien reunamilla

Kirjoittanut Arlin.

Kenties mantereen vanhin vielä pystyssä oleva majatalo, Shantama, sijaitsee Selien reunamilla muutaman muun vanhan rakennuksen ympäröimänä. Majatalon vuosituhansia vanha ikä tarkoittaa, että se poikkeaa merkittävästi muista nykyisistä majataloista varsinkin isommissa kaupungeissa. Majatalon nimikin on poikkeavasti muinaisceresiä ja tarkoittaa “lämmintä kotia”. Shantaman perusti Za’haninhaltiaperhe 900-luvun lopussa, kun Atlashaltiat alkoivat tekemään muuttoa Tanamorista rakenteilla olevaan Atlakseen, milloin matkat mantereen läpi yleistyivät. Atlashaltioiden vierailu ja heidän harvinainen tyytyväisyys paikan palveluun rikastutti majataloa joitakin vuosia, mutta nykyisin paikan varallisuus on kohtalainen ja majatalo on jokseenkin jäänyt unohduksiin monien kansojen keskuudessa. Nykyisin Shantamassa vierailee lähinnä Za’haninhaltioita, jotka tekevät kauppamatkoja Phoebeen ja takaisin.

Laajakokoisen majatalon perustukset ovat kiveä, mutta muuten Shantama on lähes kokonaan rakennettu puusta. Seinät ovat vaaleahkoja, mutta reunukset, koristukset ja tuet ovat lähes mustia. Sisään tullessa ensimmäisenä vastassa on pieni vastaanottoaula, jonka molemmilla puolilla on kapeat käytävät muihin tiloihin. Käytäviltä löytyy isompia ja pienempiä makuuhuoneita sekä yleinen ruoka- ja oleskelutila. Kenties Shantaman erikoisin tila on seinien ympäröimä kuuma lähde, jossa vieraat saavat käydä kylpemässä edullista hintaa vastaan.

Koska Shantama sijaitsee kohtalaisen syrjässä ja kylmässä ympäristössä, ruokatarjonta on paikassa yleensä heikkoa. Yleisimmät tarjotut ruuat ovat erilaiset pienet, mutta maistuvat vihannesruuat. Toisinaan majatalo saa tuontina kalaa ja harvinaisemmin muuta lihaa. Juomatarjonta on yleensä paljon parempi, limonadeista oluisiin ja sopivalla hinnalla Shantamasta saa jopa pitkään säilöttyä viiniä. Viiniä ja lihatuotteita lukuunottamatta hintataso ruuille ja juomille on kohtalainen.

Shantaman omistaa majatalon alkuperäinen Za’haninhaltiasuku. Majatalossa työkentelee hiukan jämäkkäkasvoinen mies Thandar, tämän ystävällisemmän näköinen vaimo Helac sekä heidän nuoressa aikuisiässä olevat tyttö ja poika. Välillä majatalossa käy auttamassa muita sukulaisia, mutta muuten he asustelevat majatalon lähiympäristössä omilla asunnoillaan.