Haltiat

Kaikki haltiatekstit löytyvät tämän osion alta.

Yleistä haltioista
Kertoo mm. mitkä ovat pelattavia haltiarotuja, ja miten ikä suhteutetaan ihmisten vuosiin.

Adrastea- eli merihaltiat
Aavat merialueet kaukana maanpäällisestä asutuksesta kätkevät syvyyksiinsä oman valtakuntansa ja arvoituksellisen, omissa oloissaan viihtyvän kansan. Adrasteahaltiat asuttavat Tritonin ja mantereen välisiä merialueita aina Calibanin saariston merialueisiin saakka, ja näiden pieni yhteiskunta on täysin omavarainen.

Atlashaltiat
Atlashaltiat ovat eristäytyneet täysin muusta maailmasta Dionen eteläpuolella sijaitsevaan kyläänsä, Atlakseen. Se on tarkkaan vartioitu, äärimmilleen asutettu ja vartioitu kylä, jonka asukkaat ovat tarkkoja kylänsä lisäksi myös itsestään ja toisistaan. Atlas kätkee sisälleen sulkeutuneen, tarkasti säännellyn yhteiskunnan, jonka jokaisella jäsenellä on oma tehtävänsä.

Thalassahaltiat
Thalassahaltiat ovat pieni, mutta elinvoimainen yhteisö mantereen keskiosissa vuorilla ja niiden välisissä laaksoissa, ja osaksi he sekoittuvat myös ihmisväestöön. He elättävät itsensä kankaita ja niiden kirjailuja myyden ja tehden tilauksesta. Heidät tunnetaan upeista kankaistaan ja kirjailuistaan kautta maan, ja nämä ovat muutenkin tunnettuja käsityötaidoistaan.

Rheanhaltiat
Phoeben pohjoispuolella, lähellä aavikkoa sijaitsee pieni haltiakylä, Rhea, joka on Rheanhaltioiden nimellinen kotikylä. Näitä tapaa kuitenkin haltioista yleisimmin myös muualta Ceresistä, erityisesti kylistä ja kaupungeista, ja esimerkiksi ihmisten ja Ajanlanien mielikuva haltioista perustuukin usein Rheanhaltioihin.

Sha’lassa- eli aavikkohaltiat
Sha’lassahaltiat elävät melko eristäytynyttä, liikkuvaa elämää Ceresin ainoalla aavikolla ja sen laitamilla. He pitävät tarkasti omana tietonaan suunnitelmat ja ajatuksensa demokraattisemmasta Ceresistä, ja vetäytyvät mieluusti omiin oloihinsa.

Za’hanin- eli jäätikköhaltiat
Za’haninhaltiat ovat Ceresin haltioista pääsääntöisesti pienimpiä ja asuvat Galatean jäätiköllä lähes ympärivuotisesti. He käyvät kauppaa lähikaupunkien ja kylien kanssa ja ovat tunnettuja lämpimistä talvivarusteistaan ja lumesta ja jäästä rakennetuista taloistaan. He elävät liikkuvaa elämää, ja ovat riippuvaisia lähistön kylistä, sillä jäätiköllä ei juuri pysty itse tuottamaan kaikkea tarvittavaa.