Legendat

Yksittäiset sankaritarinat, sodan keskellä eläneiden yksittäisten henkilöiden uroteot, johtajien taustojen tarinat, alati muuttuvat kertomukset siitä, mitä ja miksi niin tapahtui. Legendoja, myyttejä ja uskomuksia tarkastellessa on hyvä laittaa itsesensuuri päälle. Onko tämä henkilö oikeasti ollut olemassa, tehnyt kaiken, mitä tarina kertoo? Tarinat muuttuvat aina, jokainen kertoja tekee niistä kertojantaidoillaan erilaisen. Tarinat eivät ikinä ole samoja kuin kuullessa. Niitä paisutellaan, muutellaan henkilölle sopivammiksi, edustavimmiksi, ja vaikka tavoitteena olisikin kertoa tarina mahdollisimman oikein, sinne eksyy aina virheitä, jotka puhujalta toiselle kulkiessaan vain kasvavat.

Ceresissä, kuten monessa muussakin maailmassa tarinoita on jokaisella kansalla. Jos asioita pitkään tutkii, huomaa yhteneväisyyksiä eri kansojen tarinoiden välillä. Vaikka tarinoiden sisällöt vaihtelevat, on useimmissa kuitenkin samankaltainen juoni kuin muidenkin kansojen tarinoissa. Esimerkiksi yksittäisistä henkilöistä kertovat tarinat vaihtelevat yksityiskohdiltaan, ja kertomistyyliltään, mutta niissä on kuitenkin usein se sama periaate: on joku, joka on tehnyt uroteon, mahdollisesti myös mahdottoman tuntuisista olosuhteista, tai tämä uroteko on ollut suhteellisen mahdoton suorittaa.

Tunnetuimmat legendat ja tarinat

» Atacaman helmi
Atacaman helmi kertoo puhtaanvalkoisesta, läpimitaltaan kymmenisen senttiä olevasta helmestä. Helmi antaa omistajalleen, kantajalleen mittaamattomat maagiset voimat, muttei tee tästä voittamatonta tai kuolematonta. Ellei kantaja osaa hallita magiaa, jonka helmi antaa hänelle, helmen magia vähintään tuhoaa hänen mielensä ja persoonansa. Siltä voi kuitenkin suojatua ellei koske paljaalla iholla tähän monet kauneudellaan sokaisevaan esineeseen. Viimeisimmät maininnat Atacaman helmestä ovat lohikäärmeiden toiselta ajalta, jolloin kiersi huhu siitä, että Atacaman helmi oli jälleen löydetty. Mitään varmaa tietoa ei helmen olinpaikasta ole, eikä sitä voida mitenkään paikantaakaan.

» Ajaton sali ja Ajan miekka
Ajaton sali on legendojen mukaan lohikäärmeiden ja jättien luoma temppeli, jonne on mahdollista päästä sisälle vain Ajan miekan avulla. Ajattoman salin sanotaan mahdollistavan ajan hallinnan, ja sillä voidaan vaikuttaa yksittäisten henkilöiden tai olentojen kohtaloihin vuosisadoiksi eteenpäin. Ajan miekan avulla Ajaton sali voidaan valjastaa hallitsemaan aikaa eteen- tai taaksepäin, tai jopa saavuttaa kuolemattomuus sen maagisia kulmia tutkimalla. Vaikeaksi tämän tekee se, miten vahvatahtoinen Ajan miekka on: se manipuloi hitaasti käyttäjänsä kulkemaan Ajatonta salia kohden usein muuttuen pakkomielteeksi, joka ennen pitkää ajaa käyttäjänsä hulluksi. Miekasta luopuminen on hyvin vaikeaa, mikäli sen saa käsiinsä.

Molemmat legendoista ovat hyvin eläviä, ja niistä puhutaan paljon. Erityisesti Ajan miekka eksyy usein tarinoihin ja lauluihin, vaikka kenelläkään ei ole sen, eikä Ajattoman salin sijainnista tietoa.

» Valtiaslohikäärme | sivujuoni foorumilla
Ceresin mantereen ja rotujen luomisen jälkeen jumalatar Salinje käytti viimeisiä voimiaan luodakseen valtiaslohikäärmeen, jonka oli määrä hallita lohikäärmeitä ja muita kansoja Ceresissä. Tämä onnistuikin pitkään, mutta Salinjen turhan suureksi kasvanut ylpeys rakkaus lohikäärmettä kohtaan sai toiset jumalat tyytymättömiksi. Nuorimmainen jumalista, kuolemanjumalatar Dezijar löi vetoa Salinjen kanssa siitä, ettei tuon lemmikkilohikäärme pärjäisi ilman yhtä kykyään, ja vedonlyönnin tuloksena Salinjen lohikäärmeeltä vietiin kyky kommunikoida. Vihainen, päämäärätön olento aiheutti niin voimakasta sekasortoa ja tuhoa ympäri maata, ja se oli lukittava maan alle horrostamaan. Nyt, vuosisatojen jälkeen tämä olento on jälleen herännyt.