Pelaajaksi?

Teksti on päivitetty 16.10.2021.

Ceres on aloittelijaystävällinen roolipeli, johon toivotetaan tervetulleeksi kaikenikäiset ja -tasoiset pelaajat. Emme katso kokemusta, ja opastamme mielellämme alkuun roolipelaamisen maailmassa. Mikäli harkitset liittymistä, tämä osio on hyvä ohjenuora Ceresiin ja käytäntöihimme.

Foorumiroolipeli?

“Foorumipohjainen tarinankerrontaroolipelaaminen on vuoropohjaista foorumilla tapahtuvaa tarinankerrontaa, jossa eläydytään itse kehitettyyn tai ennalta määrättyyn hahmoon. Maailma ja pelin säännöt ovat ennalta määriteltyjä ja tarkoituksena on sovittaa hahmo kyseiseen maailmaan sääntöjen mukaan siten, että hahmon persoonallisuus ja mielialat eivät ole kirjoittajan omia, vaan hahmon omia. Kerronta etenee vuorotellen toisten pelaajien ja heidän hahmojensa kanssa siten, että yksi kirjoittaa oman hahmonsa (näkökulmasta) pelivuoron ja toinen jatkaa omalla hahmollaan. Juoni muotoutuu hahmojen vuorovaikutuksesta ja sitä voidaan suunnitella tai olla suunnittelematta etukäteen. Tavoitteita ei ole ja halutessaan pelaaja voi jopa tapattaa oman hahmonsa, jos säännöissä se sallitaan ja aloittaa toisella hahmolla uudestaan uusilla lähtökohdilla. Hahmoja voi olla useampia.”

Liikaa tekstiä?!

Kaikkea valtavasta tekstimäärästä ei ole tarkoitus lukea, ja voit valita hahmollesi tärkeimpiä aihealueita, joihin tutustut. Yleiskuvan maailmasta saat osiosta “Lyhyt opas Ceresiin“, jonne on tiivistetty Ceresin maailmankuva. Lisätietoa ja syventävää tietoa löydät tekstistä löytyvistä linkeistä tai sivustoa selaamalla.

Pelaaminen & säännöt

Luethan Ceresin säännöt ennen liittymistä

Pelaamisen ulkopuolella(kin) käyttäydytään hyvien käytöstapojen mukaan ja ollaan kohteliaita muita kohtaan. Minkäänlaista kiusaamista ei Ceresissä hyväksytä ja noudatamme Suomen lakia toimissamme.

Muistathan myös, että roolipelaaminen vaatii sitoutumista. Mieti siis ennen liittymistäsi, onko sinulla aikaa ja motivaatiota käyttää aikaasi kirjoittamiseen, jota roolipelaaminen Ceresissä vaatii

Hahmonluonti ja hahmo

  • Hahmokuvauksella haet Ceresiin pelaajaksi. Hahmokuvaus on kirjallinen kuvaus/analyysi hahmosta, jolla aiot pelata Ceresissä. Kuvaus lisätään foorumille, jolloin muutkin pelaajat voivat sen lukea ja nähdä.
  • Käytä kuvauksen suunnitteluun ja kirjoittamiseen riittävästi aikaa, jotta pelaaminen hahmolla on helpompaa
  • Kuvauksen kokonaispituus tulee olla kaksi (2) sivua kappalejakoineen
  • Hahmorajoitus on kuusi hahmoa per pelaaja
  • Hahmot eivät voi edustaa muuta rotua kuin Ceresissä jo esiteltyjä rotuja
  • Hahmon tulee olla itse kehitelty, eikä se saa olla suora viittaus esimerkiksi kirjassa tai elokuvassa olevaan hahmoon

Ceres on pieni peli, joten yhteiskunnasta/”tavallisuudesta” merkittävästi poikkeavien hahmojen määrää joudutaan rajoittamaan. Tällä estetään tilanne, jossa useat satunnaiset vastaantulijat ovat esimerkiksi aatelisia, suljetuista yhteisöistä (esim. Atlashaltiat) karkotettuja tai rikollisjärjestöjen jäseniä. Mikäli hahmoideasi kuulostaa yhteiskunnan normeista merkittävästi poikkeavalta, on hyvä kysyä linjausta ja neuvoa ylläpidolta.

Ensimmäiseksi hahmoksi sopii suhteellisen tavallinen, keskiverto ja ominaispiirteiltään jollain lailla mielenkiintoinen, erityinen hahmo. Mieti kuitenkin hahmollesi jokin erityispiirre, luonteeseen, tavoitteisiin, jolla saat pohjustettuja pelejä ja luotua hahmolle päämäärää.

Alla hahmokuvauksen runko, jota voi hyödyntää

» Hahmon nimi: Parhaimmillaan tämä on itse keksitty/muodostettu. Se voi olla myös jokin harvinainen, eksoottinen nimi, mutta mieti, sopiiko se Eurooppalaistyyliseen keskiaikaa mukailevaan fantasiamaailmaan. Apuna nimiongelmissa voi käyttää esimerkiksi behindthename.comia, tai Fantasy Name Generatoria.
» Sukunimi kertoo varallisuudesta ja suvun vallasta, ja vain harvoilla on sukunimi (apuna voi tarvittaessa käyttää esimerkiksi surnames.behindthename.comia)
» Rotu: Mitä rotua hahmosi edustaa? Erikoiskysymyksissä/epätavallisissa roduissa kysy, ennen kuin kirjoitat kuvausta.
» Ammatti: Ammatinvalinnassa voit käyttää omaa harkintaasi. Sitä ei ole pakko mainita, mutta esimerkiksi vaeltaja/seikkailijakin käy.
» Sukupuolen voi myös mainita.
» Ikä: Ilmoitetaan usein ihmisten vuosissa, mutta voit esimerkiksi laskea haltian iän myös haltioiden vuosissa.

» Ulkonäkö
Kuvaile, miltä hahmosi näyttää. Kerro myös siitä, miten hahmosi pukeutuu eri vuodenaikoina ja eri tilaisuuksiin, käyttääkö hän koruja, miten hän pitää hiuksiaan. Kuvausta kirjoittaessa voi pohtia, miten saat ulkopuoliselle kuvailtua ulkonäön ilman kuvaa: ovatko esimerkiksi kulmakarvat tuuheat, ohuet, tummat, vaaleat, silmät syvällä, lähellä tai kaukana toisistaan, nenän malli ja koko.
Kuvan saa liittää kuvaukseen, mutta se ei ole pakollinen.

» Luonne ja tavat
Miten hahmosi käyttäytyy eri tilanteissa? Tiuskiiko hän, onko hän korostetun ystävällinen, avoin tai sulkeutunut? Miten luonne ilmenee eri tilanteissa (ystävien kesken, tuntemattomia tavatessa, suuttuessa) tai onko tällä jokin erityinen luonteenpiirre, joka näkyy vain tietyssä tilanteessa? Onko hahmollasi tavoitteita? Mikä tätä ajaa elämässään eteenpäin? Kuvaile monipuolisesti ja kerro tarvittaessa lyhyitä esimerkkejä elävöittääksesi tekstiä. Mieti myös, miten tämä näkyy pelatessa, erityisesti silloin, mikäli hahmo on hyvin syrjäänvetäytyvä. Millaisia pelejä hahmolla tällöin voisi pelata ja saada esimerkiksi tuttavia?

» Menneisyys
Mikä on tuonut hahmosi tähän nykytilanteeseen? Lyhyt, tiivis kuvaus riittää hyvin.

» Muuta
Voit tarvittaessa lisätä kuvaukseen myös jotain huomioita hahmostasi, jos tarvitsee.

Kun olet kirjoittanut kuvauksen, hakemuksesi on valmis.

Lue se vielä kertaalleen lävitse ja lähetä se sitten sähköpostilla ylläpidolle osoitteeseen keonthe@gmail.com tai Discordissa #Tinanja5260.

Hyväksytyn hakemuksen jälkeen

Kun hakemuksesi on hyväksytty, voit rekisteröityä foorumille. Rekisteröidy omalla nickilläsi, älä hahmon nimellä – yksi tunnus/pelaaja, ja samalla tunnuksella pelataan kaikilla hahmoilla.

Käyttäjätunnus ei ole välittömästi aktiivinen roskapostittajien estämiseksi, ja ylläpidon pitää aktivoida se ennen käyttöä.

Kysymyksiä voi esittää Discord-kanavallamme, sähköpostilla tai alla olevassa kommenttikentässä.