Rakuza Gaelin Cranor

Ulkonäkö & pukeutuminen

Gaelinin vaatimattoman ulkomuodon ei kannata antaa hämätä. Tämä on melko lyhyt, tukeva ja leveäharteinen mies, joka pukeutuu yksinkertaisesti asemaansa millään lailla korostamatta. Gaelinen jaloissa ovat mustat, nahkaiset ja erittäin tukevat saappaat, jotka ovat nähneet jo elämää aikansa. Ne ovat muotoutuneet mukaviksi, sopiviksi, ja niitä on hoidettu hyvin. Jaloissaan tällä on lisäksi myös mustat tai tummansiniset suorat housut, jotka myötäilevät kevyesti tuon vartalon muotoja kuitenkaan kiristämättä mistään liikaa ja joustaen tarvittaessa.

Vyöllään tämä kantaa siroa, melko pitkäteräistä miekkaa ja saappaanvarresta pilkottaa lyhytteräinen, pieni tikari. Vyö, jolla miekka roikkuu, on saappaiden tapaan hyvinhoidettu ja käytetty, mutta ehjä. Ylävartalonsa peittona miehellä on musta pitkähihainen aluspaita, jonka päällä Gaelin suosii joko koristeellisen virallista, puolväliin reittä yltävää, uniformumaista sinistä takkiaan tai haarniskaa, jonka päällä tämä pitää pitkää, mustaa punaisella ja kullalla koristeltua viittaansa, joka on ainut myönnytys aseman vaatimille vaatteille ja väreille. Sitäkin hevostensa kanssa viihtyvä mies käyttää lähinnä vain pakon edessä.

Kaikesta vaatetuksesta näkyy pitkälle käytännöllisyys, mutta samalla asu on hyvin huoliteltu.

Gaelinilla on kauniin mantelinmuotoiset silmät, jotka ovat syvän tummanruskeat. Miehen kasvoja kehystävät villit, huolimattomasti hoidetut kiharat hiukset. Hiukset ovat ainoat, jotka näyttävät siltä, etteivät ole kohdanneet vaatteiden ja varusteiden tapaan tarkkaa hoitoa, vaan ovat vallattomasti miehen päätä kehystämässä muodostaen pilvimäisen kehyksen kasvoille. Tuon kasvonpiirteet ovat melko karkeat, suorat ja yksinkertaiset.

Ruumiinrakenteeltaan Gaelin on lyhyt, ja onkin kuullut paljon kommentointia siitä. Pituus onkin ainut alue hevosten lisäksi, jossa Gaelin sietää huonosti kritiikkiä – muut kommentit tämä voikin sulattaa ja piilottaa mielestään paremmin kuin hyvin. Tämä on kuitenkin rakenteeltaan roteva, ja hyvin voimakas. Tämän perusolemus on rauhallinen, ja parhaimmillaan tuo näyttää olevan hevosen selässä – ehkä tämä kompensoi pituuttaan suosimalla kookkaita ratsuja? Vaikka tämä ei ole kovin suurensuuri ilmestys, on tuon olemus kuitenkin kohtalaisen arvovaltainen ja rakuzalle sopiva.

Luonne & tavat

Hiljainen ja omissa oloissaan viihtyvän miehen pätevyttä epäillään aika ajoin, mutta tämän työn tulokset puhuvat puolestaan. Hiljainen ja rauhallinen Gaelin on omiaan kouluttamaan yhtä kylmähermoisia sotahevosia, mitä mies itsekin on. Tämä myös opettaa muita toimimaan eläinten kanssa samalla lailla, välittäen rauhallisuutta ja herkkyyttä hevosten kuuntelussa ja koulutuksessa. Mies on taitava lukemaan hevosten mielialoja ja osaa käyttää niitä sopivasti hyväkseen. Tuon sosiaalinen älykkyys kuitenkin rajautuu melko pitkälle vain hevosiin: tämä saa usein muiden henkilöiden kanssa keskustellessaan epämukavan olon monille suorilla ja harkitsemattomilla kommenteillaan, eikä tämä aina osaa valita oikeita sanoja oikeisiin paikkoihin vaan kertoo epäkohteliaasti ja muille vaivaantumista aiheuttaen toisinaan kärkkäätkin mielipiteensä.

Gaelin kuitenkin on osoittanut analyyttisen mielenlaatunsa useastikin: tämä osaa hallita joukkojaan hyvin, osaa olla auktoriteettinen ja ilkeäkin hetkittäin, mikäli tilanne sitä vaatii. Kommentit eivät ehkä ole niitä parhaiten rakennettuja, mutta viesti menee perille paremmin kuin hyvin. Tämän ote on parhaimmillaan joukkojen kouluttamisessa ja ohjaamisessa, sekä kaikessa mihin hevoset liittyvät läheisesti. Kokouksissa ja joukoissa mies on se, joka seuraa kaukaa ja kommentoi vain, mikäli kokee sen välttämättömäksi – muutoin tämä on hiljaa omissa oloissaan, eikä halua puuttua tilanteeseen tai keskusteluun.

Hevosmies on vaikea, ehkä lähes mahdoton saada suuttumaan, ja hevoset eivät sitä tilaa koskaan aiheuta: syyllinen on aina joku toinen henkilö, ja useimmiten silloin, kun nämä kohtelevat hevosiaan huonosti. Rakuzana Gaelin ei ehkä ole se ensimmäinen mieleennouseva valinta, mutta tulokset ja ratsuväen tehokkuuden paraneminen puhuvat puolestaan. Mies on enemmän yksinäinen puurtaja kuin tiimipelaaja, mutta hän on tärkeä osa rakuzoja ja Ceresin armeijaa, eikä hänen perhetilaltaan keräämänsä tieto ole mennyt hukkaan armeijan palveluksessa.

Tausta

Gaelin on kasvanut hevostilalla, joten hevoset, niiden hoito ja kouluttaminen ovat hänellä verissä, kuten mies itse asian ilmaisee. Hänellä oli onnellinen lapsuus koko suvun kasvattamana sukutilalla. Sekä hänen äitinsä että hänen isänsä toivoivat pojasta jatkoa tilalle tämän luonnollisen lahjakkuuden takia. Gaelin ei kuitenkaan halunnut viettää koko elämäänsä tilalla, jolla oli jo kasvanut vanhempiensa toiveesta huolimatta. Hän näki lopulta ohi marssivassa armeijan osastossa mahdollisuutensa jo aikuisiän koittaessa.

Miehen tie kuitenkin johti armeijan mukaan, ja sieltä nopeasti ratsuväkeen – Gaelinin lahjakkuutta hevosten kanssa oli vaikea olla huomaamatta, joten tuo kohosi nopeasti ratsuväessä, lopulta rakuzaksi saakka.