Rakuza Zaos Farrith

Ulkonäkö & pukeutuminen

Tuon kermanvaaleita, kalpeahkoja kasvoja kehystävät silkkiset, pitkät ja melkein alaselkään yltävät vaaleanharmaat, kiiltävät hiukset. Zaosin kasvojenpiirteet ovat kapeat, sirot ja poskipäät terävät. Silmät ovat mantelinmuotoiset, lähes smaragdinvihreät ja erottuvat tuon vaaleasta ihosta ja vaaleista hiuksista hyvin edukseen. Tämä myös pitää pitkiä, hyvinhoidettuja viiksiä, jotka ovat hiusten kanssa samaa sävyä. Partaa tällä ei ole, ja se saa miehen leuan näyttämään vielä terävämmältä mitä se oikeastaan on.

Zaos on muutoin hyvin perinteisen Thalassahaltian näköinen ulkoiselta olemukseltaan ja rakenteeltaan. Tämä on hoikka, mutta samalla hyvin jäntevä ja pitkä mies, jonka olemus on viimeisen päälle huoliteltu, virallinen ja asemaa korostava. Zaosin vaatteista ja ylväästä olemuksesta näkee pitkälle, että tämä on rakuza – ja hän haluaa kaikkien tietävän sen sanomattakin.

Mies pitää tummanpunaisesta, täyteläisistä ja kalliisti värjätyistä kankaista ja pääosan Zaosin vaatteista muodostaakin tummanpunainen, kultakirjailuin koristeltu, lähes maahan saakka yltävä liivi. Hartioilta Zaosilla roikkuu paksu, kauniisti laskeutuva Ceresin mantereen armeijan tunnuksin koristeltu viitta, josta tämä ei tunnu koskaan luopuvan, tai sitten miehellä on niitä useampia. Mikäli tämän täytyy virallisista syistä suosia haarniskaa, ei mies silti luovu pitkästä viitastaan mistään hinnasta – se kuuluu aina tämän asuun, ja miehen pikimustan ratsun varusteissa on myös punaista aina kun se on mahdollista. Vaatteiden leikkaus ei ole ihan perinteinen – syvään uurrettuja kaula-aukkoja, pitkiä linjoja ja tyköistuvia malleja, jotka korostavat miehen kehon parhaita puolia.

Zaosin haarniska on kiiltävä, metallia ja se on levyhaarniska niin sanotusti kaikilla herkuilla. Kiiltävät osat, suuret olkapäitä suojaavat erilliset kappaleet, haarniskaa ja metallia päästä varpaisiin. Zaos panostaa vaikuttavuuteen ja siihen, että saa kehonsa näyttämään suuremmalta haarniskansa kanssa. Tuo liikkuu metallisen asunsa kanssa kohtalaisen hyvin, mutta useimmiten esiintyy mustan ratsunsa kanssa haarniskoituna päästä varpaisiin, pitkää peistä aseenaan kantaen. Muutoin tämä pitää yksinkertaista, melko lyhyttä miekkaa mukanaan.

Zaosin varusteet lankattuja ja putipuhtaita kenkiä myöten on aina täydellisessä järjestyksessä, puhtaina ja erittäin siisteinä: näyttää siltä, ettei tuo koskaan tee mitään, mikä voisi mahdollisesti liata miestä itseään tai tämän vaatteita tai varusteita.

Luonne & tavat

Ensivaikutelma Zaosista on hyvin harkittu ja hallittu. Tämä kantaa itsensä suurella itsevarmuudella ja itsestään parhaita puolia esittäen. Zaosista saa nopeasti älykkään ja sivistyneen kuvan: tämä puhuu tieteistä ja taiteista kuin ne olisivat tämän intohimo, ja sodankäynnistä tuo tietää kaiken tarvittavan. Tämän into opiskella ei ole laantunut tiukan kasvatuksen myötä, vaan se on opettanut miehelle, että sivistyksellä ja rahalla saa kaiken haluamansa lähes ongelmitta. Zaos viihtyykin vähäisellä vapaa-ajallaan opiskellen ja taitojaan kehittäen, mutta myös ulkonäöstä huolehtiminen on korkealla tämän prioriteeteissa.

Normaalisti Zaos on hillitty ja viileän etäinen johtaja, joka pitää tarkkaa huolta itsestän ja joukoistaan: hän valitsee mahdollisuuksien mukaan henkilökohtaisesti jokaisen alaisensa ja varsinkin lähimmät alaisensa, joille jakaa vastuuta ja tehtäviä tarkoin, viilein käskyin. Tämä on kuitenkin reilu johtaja, palkitsee ja kehuu tarvittaessa, mutta asemansa menettää paljon nopeammin kuin mitä sen saavuttaa. Zaosin alaiset muodostavat vaikuttavan, siistin ja ritareihin kohdistuvia hienoja, kiiltäviä ennakko-oletuksia vahvistavan osaston.

Thalassahaltiamies toimii tarkkojen rutiiniensa mukaan niin aamulla, päivällä kuin illallakin. Tämä toimii tarkasti, huolellisesti ja pitää asuinhuoneistonsa ja joukkonsakin erittäin siisteinä, järjestyksessä. Epäjärjestys saa miehen ärtyneeksi ja tämä tekee kaikkensa sen korjaamiseksi ja se nouseekin nopeasti miehen prioriteeteissä ykköseksi. Ärtyneenä tämä on usein tiuskiva, malttamaton persoona, joka komentelee muita äkäisesti, lyhyillä käskyillä ja kädenliikkeillä käskyjä tehostaen.

Tausta

Zaos kuuluu yhteen Dionen varakkaimmista suvuista ja on tottunut lapsesta saakka saamaan kaiken haluamansa ja tarvitsemansa sormiaan heilauttamalla. Zaosin vanhemmat kuitenkin vaativat tuolta jo lapsesta saakka tältä vastineeksi ainakin opiskeluun panostamista. Tämä on kasvanutkin yltäkylläisyyden keskellä, opiskellen vain parhaimpien opettajien johdolla ja alaisuudessa. Miehestä on kasvanut sivistynyt ja kohtelias, mutta myös hyvin itsetietoinen ja luksuksesta nauttiva herrasmies.

Miehen lapsuus oli onnellinen, ja tämä ei kokenut tarvetta muutokselle ennen kuin hänen isänsä valitsi suvun päämieheksi Zaosin sijasta tämän nuoremman veljen ilman sen kummempia perusteita. Kotoaan lähtenyt mies päätyi muutamia vuosia myöhemmin armeijan palvelukseen ja kohosi pian ritariksi. Siitä miehen matka kulki tämän sivistyneisyyden ja harkintakyvyn kautta kohtalaisen nopeasti aina rakuzaksi saakka, ja siinä tehtävässä mies onkin ollut parhaimmillaan jo pidemmän aikaa.