Rakuza Ailred Norcanth

Ulkonäkö & pukeutuminen

Ratsuväen rakuza Norcanth on mies, jolla on leveät, raamikkaat kasvonpiirteet. Tämän levää otsaa jatkavat harvat kulmakarvat roikkumassa tummanharmaiden silmien päällä. Silmät ovat sijoittuneet syvälle silmäkuoppiin, ja miehen huulet ovat kuin viiva muutoin tasaisilla, syväuurteisilla kasvoilla. Tämän hiukset ovat korkeintaan olkapäille yltävät, epätasaisiksi nyrhityt ja laadultaan kieltämättä jouhimaiset. Norcanth ei juuri välitä siitä, miltä hänen hiuksensa välittävät ja mies harookin mihin tahansa suuntaan sojottavia haituviaan pois kasvoiltaan muutoin niitä erityisemmin hoitamatta. Väriltään sekä hiukset että kulmakarvat ovat vaaleat, lähes valkoiset.

Norcanth on nopealla vilkaisulla lyhyt, tukevan lihaksikas mies, joka kulkee suoraselkäisenä ja kohtalaisen ilmeettömänä muiden keskuudessa asemaansa erityisemmin esittelemättä. Mies pukeutuu harmaan eri sävyihin käytännöllisesti ja sään mukaan: kylmällä säällä tämä käriytyy paremmin vaatteidensa suojiin ja vähentää niitä lämpimillä säillä. Säästä huolimatta miehen vaatetukseen kuuluvat kuitenkin lähes aina nahkasaappaat, jotka yltävät lähes miehen polveen saakka tukien nilkkaa, suojaten housunlahkeita ja miehen pohkeita tämän ratsastaessa. Tuo liikkuukin pääsääntöisesti hevosella, mikäli vain mahdollista tilanteen puolesta, ja tämä on johtanut siihen, että tämä suosii hyvin istuvia housuja.

Lisäksi Norcanth suosii takkeja, leveitä asevöitä, ja viittoja, ja vaihtelee vaateparttaan säännöllisesti. Kuitenkin aina värisävynä ovat erilaiset harmaan sävyt, eikä hän pidä siitä, että joutuu esittelemään asemaansa vaatteillaan ja väreillä. Kuitenkin, mikäli tilanne sitä vaatii, heittää mies harteilleen Tritonin värein koristellun viittansa, ja mieluummin esittelee värejä hevosensa varusteiden kautta kuin omien vaatteidensa avulla.

Norcanthilla on aseenaan lyhyt miekka, ja tarvittaessa tämä osaa käyttää kohtalaisesti joustaan. Enemmän mies kuitenkin luottaa ratsuunsa ja siihen, että pääsee sen avulla tarpeeksi lähelle vastustajaansa. Parhaiten tuo osaa käyttää peistä ja miekkaa.

Luonne & tavat

Kohtalaisen onnellinen, mutta armeijamaisen kurinalainen lapsuus kasvatti Norcanthista sosiaalisesti älykkään, itsevarman ja kieltämättä joiltain osin myös itsepäisen miehen. Norcanthin on tarvinnut jo varhaisesta lapsuudestaan saakka perheen esikoisena pitää omia puoliaan, ja mies itsenäistyi aikaisin haettuaan armeijaan heti, kun se oli mahdollista. Se näkyy myös tämän käytöksessä: tuo mieluummin hoitaa asiat itse kuin antaa niitä muiden tehtäväksi. Tätä Norcanth yrittääkin itse muuttaa ja tietoisesti keskittyä asioiden delegointiin, jotta hänen oma aikansa riittäisi. Mies kuitenkin valitsee lähimmät alaisensa tarkasti, ja vahtii myös näiden tekemisiä ja tarkkailee työn laatua samalla, kun vaatii näiltä yhtä paljon kuin itseltään: vain paras suoritus kelpaa vaativalle rakuzalle.

Vaativuutensa lisäksi Norcanth kuitenkin on reilu johtaja. Hän tekee itse yhtä paljon töitä kuin mitä vaatii alaisiltaankin, ja kohtelee muita arvostavasti, saaden vähäisillä kehuillaan aikaan positiivisia vaikutuksia pitkäksi aikaa. Kehuja mieheltä saa vain aiheesta, ja ne ovat harvassa, jolloin niiden merkitys kasvaa hänen itsensä mielestä. Mies pitää siitä, että saa analysoida tilanteita rauhassa, ja miettiä parhaimman toimintamallin kulloiseenkin tilanteeseen. Se saa tämän näyttämään toisinaan hieman hitaalta, mutta yleensä lopputulos, johon Norcanth päätyy, on hyvä, ja se on punninnut asioiden kaikkia puolia kohtalaisen puolueettomasti.

Norcanth ei kuitenkaan pidä siitä, että joutuu ratkomaan ristiriitoja tai joutuu ristiriitojen keskelle. silloin hän mielellään haluaisi aikalisän, ja mikäli se ei ole mahdollista, haluaa käyttää auktoriteettistä asemaansa tilanteen ratkaisemiseen mahdollisimman nopeasti. Silloin tämä saattaa korottaa ääntään, ja palata tilanteeseen myöhemmin saatuaan aikaa rauhoittua ja selvittää asiaa mielessään, ja katsoa sitä monista näkökulmista.

Eläinten kanssa Norcanth on suoraviivainen ja hän nauttii siitä, miten nämä heijastavat helposti hänen luonteenpiirteitään ja toimintaansa. Mies pitää siitä, miten eläimet eivät myöskään valehtele. Vuosien kokemus on opettanut Norcanth lukemaan hevosia, opettamaan niitä, ja tämä saakin eläimistäkin esille parhaimmat puolet, eikä ole ansainnut asemaansa ratsuväen rakuzana turhaan, päinvastoin häntä arvostetaan johtamis- ja hevostenkäsittelytaitojensa myötä merkittävästi.

Tausta

Norcanth on kasvanut perheessä, jossa suurin osa miehistä on kuulunut aina armeijaan, kun se vain on ollut mahdollista. Näin ollen myös Norcanthille oli nuoruudestaan saakka selvää, että hän jatkaisi isänsä ja isoisänsä jalanjäljissä armeijaan. Miehen kiinnostus eläimiin sai kuitenkin nuorukaisen etsiytymään nopeasti armeijan hevosten pariin, eikä mennyt kauaa, että pienellä vanhempiensa avustuksella mies pääsi palvelemaan ratsuväkeen. Sen jälkeen tämä on kuitenkin tehnyt selväksi, että hän on itse saavuttanut asemansa työllä ja hiellä, kun hän kapusi hitaasti arvoasemissa ratsväessä aina rakuzaksi saakka.