Rakuza Gaelin Shalar

Ulkonäkö & pukeutuminen

Shalarin ulkonäössä on paljon haltiamaisia piirteitä, joita pehmentää kuitenkin tämän ihmismäinen puoli: miehen korvat ovat vain vähän taaksepäin kaartuvat, mutta näyttävät silti korostavan miehen muutenkin ihmisten keskimääräisiä piirteitä kapeampia kasvojaan. Kasvojen kohokohta hyvin muodostuneen nenän ja keveiden kulmakarvojen lisäksi ovat jalokivimaisen kiiltävät, kirkkaansiniset silmät, jotka ovat hieman vinot, mantelinmuotoiset. Suu on kapea viiva, kapea kuin loppuosakin kasvoista, joiden silmiinpistävin piirre heti silmien jälkeen ovat korkeat poskipäät. Hiukset ovat pitkät, yltävät varmaan miestä lähemmäs alaselkää, tai jopa sen ylitse, mutta harvat ovat nähneet, miten pitkät ne oikeasti ovat. Hiukset on letitetty ja kiinnitetty kiertämään miehen päälakea suomumaisille, kauniille leteille, jotka näyttävät aina hyvin huolitelluilta. Hiusten harmaa väri tuntuu vain korostavan miehen kirkkaanvärisiä silmiä.

Jousimiehen keho on sirorakenteinen, mutta jäntevän lihaksikas. Pituutensa, noin 160 senttimetriä, hän on perinyt selkeästi ihmisvanhemmaltaan, mutta ruumiinrakenne muistuttaa enemmän lyhyttä haltiaa kuin ihmistä. Hiusten kanssa aivan yhtä huoliteltu vaatekerta seurailee luonnon värejä: harmaata, vihreää ja vähän mustaa siellä ja täällä. Shalar suosii pukeutumisessaan käytännönläheisiä leikkauksia ja malleja, sekä housuja, ja tunikoita, mutta myös lyhyitä liivejä sekä viittaa harteillaan. Vaatetus on kuitenkin kevyt, antaa mahdollisuuden liikkua äänettä, nopeasti ja pitkiä matkoja. Kenkinään tuo suosii nilkkurien tapaisia nahkakenkiä, joiden usein ohut pohja antaa muutoinkin luonnonläheiselle miehelle mukavan tuntuman maahan jalkojensa alla. Tritonin värejä tämä kantaa vain virallisissa tilaisuuksisa, muutoin hän pyrkii olemaan herättämättä erityistä huomiota, vaikka hänen vaatteensa ovatkin hienosti tehtyjä, arvokkaista kankaista valmistettuja.

Miehen aseena on kaunis, käsintehty ja -koristeltu jousi, joka on tummaa, lähes mahonginväristä puuta, ja lisäksi Tritonin väreihin tehtyjä nuolia roikkuu vyötäisillä roikkuvassa nuoliviinissä.

Luonne & tavat

Humorististista ja paljon hymyilevää Shalaria on helppo lähestyä. Mies on sosiaalinen, ja pitää siitä, että ehtii täyttämään hiljaiset hetket kommenteillaan, joissa usein on mukana huumoria keventämässä vakaviakin tilanteita. Se on myös puolhaltiamiehen tapa käsitellä vaikeita asioita, eikä se tunnu aina kaikista siltä järkevimmältä ja parhaimmalta lähestymistavalta. Sen vuoksi Shalar pyrkiikikin muutoin välttämään ristiriitatilanteita mahdollisuuksien mukaan, ja haluaisi sovitella tilanteet ennen kuin ne edes eskaloituvat. Kun huumori ei enää lopulta pure, hyvin harvoin mies päätyy korottamaan ääntään alaisilleen ja tuttavilleen, ja se tehookin hyvin ollessaan niin harvinainen mielenilmaus tuolta.

Johtajana Shalar on hyvin helposti lähestyttävä. Tämä mieluusti keskustelisi kaikkien alaistensa kanssa, mikäli se vain olisi mahdollista. Asemasta riippumatta tuo pitää huolta, että hänelle alaiset voivat kertoa huoliaan, ja jäädä juttelemaan asiasta kuin asiasta. Tarvittaessa, ja tositilanteessa rentous kuitenkin muuttuu auktoriteetiksi ja johdonmukaisuudeksi, jolla tämä johtaa osastoaan.

Perheensä kanssa tämä on lämminhenkinen, hymyilevä, ja yrittää pitää työnsä ja perheensä erillään toisistaan. Shalar on kuitenkin sosiaalinen myös perheensä ja töidensä ulkopuolella ja pyrkiikin pitämään hyvät suhteet myös työkavereihinsa: nimenomaan toisiin rakuzoihin. Hän pyytää näitä harva se viikko oluelle, teatteriin, lounaalle kanssaan tai muutoin vain aikaa viettämään. Tämä toisinaan tuntuu muiden mielestä menevän ärsyttävyyksiin saakka, mutta se ei positiivista, humoristista Shalaria lannistavan.

Tausta

Thalassahaltiayhteisössä kasvanut Shalar tuntee hyvin haltioiden tavat. Hänen ihmisäitinsä kuoli vain viikkoja hänen syntymänsä jälkeen, ja hänen Thalassahaltiaisänsä otti pojan suojiinsa kyläyhteisöönsä. Shalar on oppinut siellä niin kaupankäynnin kuin sivistyksenkin salat. Omille teilleen nuorukainen lähti teini-ikäisenä, ja kierreltyään kaupunkia työn toivossa hän päätyi hakeutumaan armeijan palvelukseen helpon työpaikan ja rahan toivossa. Sieltä lahjakas nuori aikuinen alkoi nousta arvoasteikoissa ylöspäin, kunnes lopulta reilun kymmenen palvelusvuoden jälkeen Shalarista tehtiin rakuza.

Shalarilla on nykyään perheenään vaimo, ihmisnainen, ja kaksi lasta: 6-vuotias tyttö ja 12-vuotias poika. Mies pitää myös yhteyttä Thalassahaltioiden yhteisöön sekä erityisesti isäänsä.