Rakuza Zandro Sarjeon

Ulkonäkö & pukeutuminen

Ensisilmäyksellä Zandro Sarjeon ei erotu muusta väestä juuri mitenkään: mies voisi hyvin kävellä kadulla vastaan, ja vastaantulijoilla voisi olla vaikeuksia tunnistaa tätä rakuzaksi, varsinkin ilman mitään armeijan identifioivia merkkejä vaatteissaan. Miehen kasvot ovat yleensä ilmeettömät, ja leveän otsan katkaisee erikoisen syvänsinisten silmien yläpuolelta punertavanruskeat, kohtalaisen tuuheat kulmakarvat. Kulmakarvoja seuraavat tummat, ruskeaan vivahtavat silmät ja kapea, hyvin mitäänsanomattoman näköinen nenä ja suu. Sarjeonilla on lisäksi kulmakarvojen kanssa samaa sävyä oleva lyhyt, pisimmilläänkin sentin pituinen parta kasvojaan värittämässä. Miehen hiukset on kammattu päälakea vasten takaraivoa kohden, ja ne ovat kohtalaisen ohuet, mutta hyvin hoidetut.

Miehen keho on voimakkaan jäntevä, muttei korostetun lihaksikas. Pituutta tällä on keskivertoihmisen verran, noin 160 senttiä, mutta hän kantaa itsensä askeltaessaan ja keskustellessaan suoraselkäisenä, liikkeensä hyvin hallitsevana. Mikäli tilanne sitä ei vaadi, mies pitää yllään työaikanaan korkeintaan viittaa, joka kertoo hänen asemastaan, mutta muutoin pukeutuu kuin varakas kansalainenkin: kestävistä, mutta kalliista materiaaleista tehdyt suorat, usein tummanvihreät tai mustat housut, yksivärinen tunika ja sen päällä usein asevyön lisäksi lyhyt, korkeintaan vyötäisille yltävä liivi. Kaikki vaatteet ovat mittatilauksena tehtyjä, ja istuvat hyvin korostaen miehen jäntevyyttä kuitenkaan erottumatta massasta liikaa. Hän voi kadota kaupungin kiireisille kaduille, eikä häneen kiinnitetä erityisemmin huomiota.  Virallisissa tilaisuuksissa ja töissään mies pitää lämpötilasta riippuen kevyttä tai paksua viittaa, johon on kirjailtu Tritonin armeijan tunnus.

Kuten Sarjeonin vaatteistakin, niin myös haarniskasta näkee, että siihen on käytetty rahaa laadun varmistamiseen. Se ei kuitenkaan ole erityisen koristeellinen, mutta enemmän käytännöllinen. Sarjeon suosii levyhaarniskaa, jossa on osia erilaisista suomuisista eläimistä, mutta myös metallia, ja laadukkaita nahkaosia. Pienet koristeet ja kaiverrukset eivät kerro suoraan vastaantulijalle, että mies olisi armeijasta, tai ainakaan sen johtoasemasta.

Luonne & tavat

Sarjeonista saa nopealla ensitapaamisella hieman sisäänpäänkääntyneen, mutta ystävällisen ja sivistyneen mielikuvan. Mies puhuu, vain kun se on kohteliaan sosiaalisen kanssakäymisen vuoksi suotavaa, mutta muuten viihtyy kuuntelemassa ja tekemässä huomioita muista. Ritari on sosiaalisesti älykäs, helppo lähestyä ja hänen kanssaan on helppo puhua siitä huolimatta, ettei mies jaa juurikaan omia asioitaan kuin harvaan valittujen ystävien ja toisinaan perheensä kesken.

Mies puhuu hieman erikoisesti, kuin sanat valuisivat tämän suupielistä ulos, ja se saa miehen puheen kuulostamaan hieman vieraalla aksentilla höystetyltä. Se kuitenkin on miellyttävä, soljuva tapa puhua ja Sarjeon edelleen pehmentää ääntään mikäli haluaa suostutella jotakuta.

Ritari on töissään määrätietoinen ja järjestelmällinen. Tämä arvostaa täsmällisyyttä ja siisteyttä elämässään, niin myös työssään ja vaatii sitä alaisiltaan. Sarjeon on kuitenkin reilu ja kannustava johtaja, joka ottaa alaistensa mielipiteen huomioon tehden silti viimeisen päätöksen tilanteesta arvionsa perusteella. Muiden rakuzojen ja rakegan kanssa mies mieluummin kuuntelee, ja kysyy, kuin olisi itse ensimmäisenä äänessä. Vasta, kun hän on analysoinut tilanteen mielessään tämä tuo mielipiteensä esille.

Tausta

Ritari on lähtöisin maagikkoperheestä Tritonin etelälaidalta ja saanut vanhempiensa ja yksityisopettajansa toimesta laajan tietämyksen ja osaamisen matkaansa varten. Miehen lapsuus ja nuoruus oli täynnä opiskelua, mutta myös sen lisäksi sosiaalista elämää pienessä kylässä kaupungin lähettyvillä. Sieltä mies on saanut myös aksenttinsa. Tämän elämä on ollut melko normaalia, eikä siihen ole sisältynyt mitään erityistä käännettä, joka olisi muuttanut miehen maailmankuvaa suurina palasina.

Armeijaan tämä päätyi sattumusten kautta etsiessään töitä, ja kohosi ensimmäisen viiden vuoden palveluksensa aikana ritariksi, doyoboksi. Siitä ei ollut enää pitkä matka rakuzaksi, ja nyt mies on palvellut rakuzan tehtävässä lähemmäs toiset viisi vuotta. Nykyään Sarjeonilla on vaimo, ja kaksikolla on kaksi 5-vuotiasta lasta, kaksoset. Vaimonsa hän tapasi jo armeijan palveluksessa ollessaan.