Kaikki kansat uskovat samoihin jumaliin, jokainen omia perinteitään ja tapojaan kunnioittaen. Tavat ja perinteet vaihtelevat kansojen lisäksi myös yhteisöittäin, jopa henkilöittäin. Uskontoa ei harjoiteta Ceresissä erityisen aktiivisesti, eli maassa ei ole tapana rakentaa kirkkoja tai pyhiä palvontapaikkoja/alttareita. Se ei tarkoita, etteikö henkilöillä itsellään voisi olla itselleen tai yhteisölleen pyhiä paikkoja tai alttareita: esimerkiksi yhteisölle voi maanviljelys olla tärkeää, jolloin maan jumalalle on pyhitetty oma alttarinsa sadon runsauden takaamiseksi. Jumalat nähdään kuitenkin vähintään pienenä osana elämää, ja monet saattavat näyttää vähäistäkin uskontoaan kiroamalla tai kiittämällä jumalia, välttämättä ketään heistä identifioimatta sen tarkemmin. Jumalilla ei ole erityisiä nimettyjä juhlapäiviä koko maan tasolla, mutta paikallisesti saattaa esiintyä perinteitä, esimerkiksi sadonkorjuujuhlia.
Juhlapäivät
Ceresissä on kaksi jumalille pyhitettyä juhlapäivää: keskitalven ja keskikesän juhlapäivät. Keskitalven juhla on se päivä, jolloin päivä alkaa pidetä, ja keskikesän juhla on päivä, jolloin päivä alkaa lyhentyä. Juhlapäivinä syödään arkea paremmin, ja muistetaan kiittää tai haukkua jumalia kuluneesta puolivuotisesta, tai mikäli uskonto ja jumalat eivät ole lähellä sydäntä, pidetään juhlapäivä silti. Keskitalven juhla yhdistetään myös vuoden vaihtumiseen.
Jumalat
Maan jumala Shyraz
Maan hedelmällisyydestä ja sadosta vastaavaksi sanotaan maan jumala Shyrazia. Luonteeltaan tämän kaikkein vanhimman jumalan sanotaan olevan kärsivällinen ja pitkähermoinen persoona, joka on täyden luottamuksen arvoinen, mikäli hänen suosioonsa pääsee. Shyraz kuitenkin
Ilman jumala Crispen
Hyvistä ja huonoista sääilmiöistä pidetään vastuussa Crispeniä, ilman jumalaa, jonka katsotaan olevan myös vastuussa kuivuudesta tai liian runsaista sateista. Hän on persoonaltaan huhujen mukaan lämminhenkinen ja luottavainen, mutta hyvin hajamielinen tai niin hän ainakin esittää. Crispen on yksi vanhimmista jumalista, ja hän pitää asioiden katsomisesta monesta näkökulmasta.
Veden jumalatar Ceresse
Ceressen, veden jumalattaren sanotaan hallitsevan merialueita, järviä ja jokia. Ceressen sanotaan huolehtivan myös kaikista merenelävistä, ja jumalatar on erityisesti Adrasteahaltioiden suosiossa. Tämän sanotaan olevan lempeä ja rauhallinen, hitaasti suuttuva, mutta pitkävihainen. Hänen sanotaan tekevän myös paljon yhteistyötä Crispenin kanssa.
Tulen jumalatar Salinje
Jumalatar Salinje vaikuttaa sanotun mukaan suuriin, luontoa hoitaviin ja samalla tuhoaviin tulipaloihin. Tätä on laajennettu myöhemin koskemaan myös tuhoisia tulipaloja asutuskeskuksissa, ja Salinje saakin usein jumalten puolesta suurissa tulipaloissa olla syntipukkina. Salinje on alunperin myös Phoeben tuhonneen lohikäärmeen luoja. Salinje on sanotun mukaan itsenäinen persoona, joka haluaa näyttää muille, mihin kykenee.
Kuolemanjumalatar Dezijar
Dezijar on äpärä, joka syntyi Ceressen ja Shyrazin suhteesta, ja jonka ei pitänyt jäädä kenenkään muun kuin asianosaisten tietoon. Suhteesta syntyi kuitenkin tytär, Dezijar, joka kasvoi halveksunnan keskellä katkeraksi ja muita, vanhempia ja alkuperäisiä jumalia inhoavaksi. Dezijarista kasvaessaan tuli kuoleman jumalatar, joka sanoman mukaan jakaa kulkiessaan kuolemaa ympäriinsä.
Elämän jumala Incar
Incar on jumala, joka legendan mukaan lähti jättien mukaan, kun mantereelta irtosi suuria saaria. Nämä saaret muodostavat nykyiset saaristot, mutta myös pohjoisessa sijaitsevan suuren, tuntemattoman saaren, joka legendan mukaan on jättien sekä Incarin kotipaikka. Incar on jättien luoja ja elämän suojelija, joka riitautui muiden jumalten kanssa ja lähti tarinoiden mukaan tämän vuoksi näin ollen omille teilleen.